Ελλάδα

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν - Καθυστερούν οι αποφάσεις

Από τις 12 Απριλίου και αν... το άνοιγμα των σχολείων για συγκεκριμένες τάξεις

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν - Καθυστερούν οι αποφάσεις

Στον «πάγο» έμειναν τελικά οι ανακοινώσεις κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα σχολεία.

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τη χαλάρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αναφέρει πως τα στοιχεία θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες.

Όσο και αν ήλπιζε σε άνοιγμα το υπουργείο Παιδείας, αυτό τελικά δεν θα έρθει για την ώρα και το καλύτερο σενάριο είναι αυτό που «δείχνει» άνοιγμα στις 12 Απριλίου.

Επιστροφή με self test


Μπορεί το υπουργείο Παιδείας να περιμένει μια ακόμη εβδομάδα για την τελική εισήγηση των ειδικών ωστόσο το δεδομένο είναι ένα, πως μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν υποχρεωτικά self tests κάθε εβδομάδα.

«Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» είπε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα στην ΕΡΤ.

«Αν υπάρχει θετικό τεστ, θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο» συμπλήρωσε.

Προτεραιότητα τα Λύκεια


Είναι γνωστό πως προτεραιότητα έχουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ενώ τα Δημοτικά θα ανοίξουν μεν αλλά τελευταία.

Ο λόγος που τα Δημοτικά έκλεισαν είναι ότι τα παιδιά μετακινούνταν προς αυτά με τα οχήματα των γονέων τους, γεγονός που δημιουργούσε συνωστισμό έξω από αυτά.

Έχει ξεκαθαριστεί πάντως, από το υπουργείο, ότι δεν θα γίνουν μαθήματα μέσα στην περίοδο του Πάσχα ωστόσο η σχολική χρονιά θα παραταθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Δείτε επίσης