Ελλάδα

Το συγκλονιστικό βίντεο προς τιμήν του ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδωρου

Είχε σκοτωθεί σε προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών στη Μυτιλήνη, το πρωί της 12ης Απριλίου 2018...

βίντεο

Στις 12 Απριλίου συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ημέρα που το Mirage 2000-5 έπεσε ανοιχτά της Σκύρου επιστρέφοντας από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών και ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του.

Ο Μπαλταδώρος από το Μορφοβούνι Καρδίτσας ήταν πατέρας δύο παιδιών. Το βίντεο (στο οποίο υπάρχουν πλάνα από αερομαχία στην οποία συμμετείχε) δημιουργήθηκε από φίλους του, οι οποίοι στέλνουν μήνυμα: «Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε και τον θυμόμαστε».

Το βίντεο επιμελήθηκε ο Ηλίας Κλέτσας της alphafilmworks / aviationfilms.net και όπως αναφέρεται, «τα γυρίσματα έγιναν κάπου στο Νομό Φθιώτιδας και στο Νομό Καρδίτσας στο Μορφοβούνι Λίμνης Πλαστήρα. Οι δημιουργοί του βίντεο θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όσους ανιδιοτελώς συμμετείχαν στα γυρίσματα και ειδικά τον μικρό Απόστολο, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης Πλαστήρα για την πολύτιμη βοήθεια.

Δείτε το βίντεο:


https://www.youtube.com/embed/81aSLkrxLoc

Αντιπτέραρχος μετά θάνατον έγινε ο πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος, ο οποίος σκοτώθηκε τον Απρίλιο, ανοιχτά της Σκύρου, με Mirage 2000-5.

H ελληνική Πολεμική Αεροπορία, για να τιμήσει τον πιλότο που έδωσε τη ζωή του, υπερασπιζόμενος την εθνική μας κυριαρχία, εισηγήθηκε να του αποδοθεί ο βαθμός του αντιπτεράρχου.

O πιλότος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε με Mirage 2000-5 από τη βάση της Σκύρου σε προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών στη Μυτιλήνη, το πρωί της 12ης Απριλίου 2018. Κατά την επιστροφή στη βάση, το μαχητικό έπεσε στα ανοιχτά της Σκύρου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Δείτε επίσης