Ελλάδα

Φονικό στη Μακρινίτσα: Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 31χρονο δράστη - Τι λέει ο δικηγόρος του

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του θα ζητήσει ο συνήγορος του 31χρονου

Μακρινίτσα

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η χώρα τις εξελίξει γύρω από το άγριο διπλό φονικό στην Μακρινίτσα, με θύματα δυο αδέρφια 28 και 30 ετών. Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος έχει έρθει όπως είναι φυσικό επακόλουθο με βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, όπως γνωστοποίησε η Εισαγγελία. Ενώ αντιμετωπίζει και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της μητέρας των δυο θυμάτων την οποία τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά.

Παράλληλα, ο 31χρονος δράστης κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (9/4). Νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκε στον ανακριτή του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, όπου παρέμεινε για τουλάχιστον δυο ώρες. Αμέσως μετά οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας.


Από την πλευρά του ο συνήγορος του κατηγορούμενου δήλωσε ότι την Παρασκευή θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του και μιλώντας προς τους δημοσιογράφους είπε:


«Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια των θυμάτων από την Μακρινίτσα. Είναι πολύ ιδιαίτερη η σχέση που έχω με την οικογένεια, καθώς ήμουν ο δικηγόρος του 32χρονου και της συζύγου του από τότε που γνωρίστηκαν μέχρι και σήμερα. Είναι διπλή η λύπη μου για το θέμα αυτό. Ο πελάτης μου πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή, η οποία είναι αποδεδειγμένη και διαγνωσμένη από γιατρούς ακόμα και του νοσοκομείου Βόλου.

Η εισαγγελία είχε δεχτεί αίτηση για ακούσια νοσηλεία τον Ιανουάριο μετά από αίτημα της συζύγου του, η οποία αντιλαμβάνονταν το πρόβλημα. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί σε σχέση με το νοσοκομείο. Δεν διατάχθηκε όμως ιατρική του παρακολούθηση, δόθηκε φαρμακευτική αγωγή η οποία δεν τηρήθηκε. Για αυτό θεωρώ ότι είναι πρέπον και επιβάλλεται να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Θα το αιτηθούμε από τον κύριο ανακριτή για αυτό και ζητήσαμε προθεσμία».


«Ο πελάτης μου δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την πράξη του λόγω της ψυχικής νόσου που έχει και ισχυρίζεται ότι μπήκε μέσα στο σπίτι των πεθερικών του γιατί ήθελε να δει το παιδί του, που του απαγόρευσαν να επικοινωνήσει. Από εκεί και πέρα δεν θυμάται τίποτα. Το ιατρικό πιστοποιητικό συνοδεύει την αίτηση του εισαγγελέα ότι ήταν υπό παρακολούθηση και πως μετά την παρακολούθηση θα εξεταζόταν το γεγονός, αν έπρεπε να εγκλειστεί για περαιτέρω θεραπεία ή όχι.

Είναι θέμα ιατρικό, κατά πόσο θα έπρεπε εξαρχής να νοσηλευτεί . Αυτό θα το κρίνει και ο πραγματογνώμονας, ο οποίος θα αναλάβει την εξέταση μετά το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που ζητάμε. Το τραγικό είναι ότι για την κατάσταση αυτή του Ιανουαρίου θα συζητούνταν σήμερα στο μονομελές πρωτοδικείο Βόλου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας η αίτηση του κ. εισαγγελέα για την ακούσια νοσηλεία», ανέφερε στη συνέχεια ο συνήγορος του 31χρονου.

Δείτε επίσης