Ελλάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο σύζυγος της γυναίκας που πέθανε μετά τη γέννα

Κάνει λόγο για εγκληματική αμέλεια των γιατρών και προαναγγέλλει πως θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου

Πάτρα

Η Κάριν Ροντρίγκεζ από την Πάτρα, έχασε την ζωή της περίπου μια βδομάδα μετά τη γέννα σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. Τον φυσιολογικό τοκετό ακολούθησαν έντονοι πόνοι και αιμορραγία. Ο σύζυγός της ακόμη ψάχνει απαντήσεις. Όπως είπε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος στον ΑΝΤ1 «έχουν περάσει 40 μέρες κι ακόμη περιμένω. Για πόσο θα περιμένω, μέχρι πότε; Να περάσει ένας χρόνος να ξεχαστεί; Ζητάω δικαιοσύνη, τίποτα άλλο. Δεν μου λέει κανένας από τι πέθανε η γυναίκα μου.»

Λεχώνα η 38χρονη επέστρεψε σπίτι με το κοριτσάκι που είχε φέρει στον κόσμο. Η φαρμακευτική αγωγή που της είχαν συστήσει δεν είχε αποτέλεσμα, υποστηρίζει ο σύζυγός της. Λέει ότι δεν εξετάστηκε ούτε από χειρουργό, παρά τις εκκλήσεις τους, Η κατάστασή της επιδεινώθηκε και παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα στο πόδι. Επισκέφθηκαν άλλο νοσοκομείο κι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, «έχουν κάνει αμέλεια στη γυναίκα μου, την είχαν παραμελήσει, δεν την κοιτάξανε καθόλου».

Επί 13 ώρες η γυναίκα περίμενε να εξεταστεί, όπως καταγγέλλει ο σύζυγός της. Μέχρι που οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του ποδιού της. Υπέστη και καρδιακό επεισόδιο, εισήχθη εσπευσμένα σε ΜΕΘ, αλλά… δεν άντεξε.

Όπως λέει ο χήρος της 38χρονης, «μου έχει αφήσει ένα παιδί πίσω και παλεύω μέρα με την ημέρα τώρα να το μεγαλώσω και ζητώ δικαιοσύνη. Από τι πέθανε η γυναίκα μου;. Δεν μιλάει κανένας.

Η Κάριν είχε άλλα 5 παιδιά. Ήταν αθλήτρια της ενόργανης, με συμμετοχές και σε ολυμπιακούς Αγώνες για τη χώρα της. Ο σύζυγός της θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, ενώ για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.


https://www.youtube.com/embed/usAznLZWaRE

Το ιστορικό

Η 38χρονη Καρίν από τη Βενεζουέλα, μητέρα ακόμα 5 παιδιών, ήταν αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής και στο ενεργητικό της είχε πολλές συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκπροσωπώντας τη χώρα της. Η γυναίκα πήγε στις 20 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Λίγες ώρες μετά τον φυσιολογικό τοκετό άρχισε να πονά και να αιμορραγεί, λόγω αιμορροϊδοπάθειας που εκδήλωσε.

Τους συστήθηκε η χρήση συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος (αλοιφή) για να ανακουφιστεί και παρά τη διαβεβαίωση, ότι θα εξεταστεί από χειρουργό αυτό δεν έγινε ποτέ, όπως αναφέρει η πλευρά της οικογένειας. Μητέρα και νεογνό έλαβαν εξιτήριο στις 23 του μήνα, χωρίς ωστόσο να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας της λεχώνας.

Κατά την επίσκεψή τους σε ιδιώτη γιατρό, καθώς τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, πληροφορήθηκαν ότι η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε η γυναίκα δεν ήταν η ενδεδειγμένη και ήδη είχαν προκληθεί αλλοιώσεις σε ευαίσθητη περιοχή. Καθ΄υπόδειξη του γιατρού η γυναίκα ακολούθησε νέα φαρμακευτική αγωγή και σε σύντομο σχετικά διάστημα, άρχισε να νιώθει καλύτερα.


Και ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου διαμαρτυρήθηκε για έντονους πόνους στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα, περιμένοντας επί ώρες να εξεταστεί.

Όπως περιγράφει ο κ. Παναγιωτόπουλος στην εφημερίδα ''Πελοπόννησο'': «Εισήχθη στις 14.30 το μεσημέρι και οι γιατροί την εξέτασαν τα μεσάνυχτα. Την έβαλαν σε ένα δωμάτιο, μιλούσαμε τηλεφωνικά και μου διαμαρτυρόταν ότι πονάει το πόδι της και δεν την κοίταζε κανείς. Στις 12.04 την πήραν και την πήγαν στο γυναικολογικό τμήμα. Ολες αυτές τις ώρες ζητούσε συνέχεια νερό. Οταν την είδα, το πόδι της είχε πρηστεί και είχε κοκκινίσει».

Στην τελευταία επικοινωνία που είχαν του είπε: «Να προσέχεις το παιδί μας, σ΄αγαπώ». Το πρωί και ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε τηλεφωνική κλήση, μέσω της οποίας οι γιατροί του είπαν, ότι για να γίνει καλά η γυναίκα του θα πρέπει να ακρωτηριαστεί το πόδι της, με εκείνον συγκινησιακά φορτισμένο να απαντά: «Εάν είναι να ζήσει κάντε το».

Οταν έφθασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα ενημερώθηκε, ότι η σύζυγος του είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και βρισκόταν στη ΜΕΘ. «Ρώτησα εάν ζει, εάν έχει πεθάνει δεν μου απάντησαν, παρά μόνο ότι είναι πολύ δύσκολα. Μετά από μισή ώρα μου είπαν… η γυναίκα σου πέθανε. Οταν ρώτησα τον γιατρό τι συνέβη, μου είπε…«ο Θεός», αυτή ήταν η απάντησή του»

Δείτε επίσης