Ελλάδα

Κοζάνη: «Βράζει» από κρούσματα - Μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό εκτός νομού (vid)

«Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας στα κρούσματα», τονίζει ο ο διευθυντής του Παθολογικού τομέα του νοσοκομείου της Κοζάνης

lockdown_kozani

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε νωρίτερα σήμερα ο διευθυντής του Παθολογικού τομέα του νοσοκομείου στην Κοζάνη, Στέλιος Λαμπρόπουλος, αναφορικά με την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην περιοχή.

«Η αλήθεια είναι ότι το νοσοκομείο μας δέχτηκε και δέχεται μεγάλη πίεση και για αυτό εχθές είχαμε εδώ τον αναπληρωτή υπουργό τον κ. Κοντοζαμάνη που μας επισκέφθηκε», είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

«Εχθές είχαμε 98 κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή, είναι μεγάλο νούμερο για εμάς αν και είναι λίγο πτωτικό σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Το εργαστήριο μοριακής βιολογίας που έχουμε εδώ για τις 05/04 είχαμε 221 δείγματα στην περιοχή της Κοζάνης, με θετικά το 19,4%. Εχθές είχαμε 55 κρούσματα κορωνοϊού μόνο στο νοσοκομείο Κοζάνης», εξήγησε ο ίδιος αναφορικά με την κατάσταση.

«Έχουμε διακομίσει και πολλά περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία, επειδή έχουν κενά κρεβάτια», τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος.

«Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας στα κρούσματα. Από 1 έως 31 Μαρτίου σε μετρήσεις που έκανε το εργαστήριό μας μοριακής βιολογίας σε 9.000 δείγματα θετικό ήταν περίπου το 16%. Νομίζω οι περισσότεροι κολλούν στη δουλειά και στα σπίτια. Έχουμε έναν ασθενή διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε επίσης