Ελλάδα

Τούντας: Η χαλάρωση των μέτρων να μην προκαλέσει εστίες ανάφλεξης (vid)

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε στην κορύφωση του επιδημικού κύματος» υποστήριξε ο κ. Τούντας

attica_coronoios

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Ιωάννης Τούντας για την πορεία της πανδημίας και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η χαλάρωση των μέτρων στο επιδημιολογικό φορτίο.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε στην κορύφωση του επιδημικού κύματος» υποστήριξε ο κ. Τούντας, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον και είπε ότι «υπό προϋποθέσεις η οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων δε θα προκαλέσει νέες εστίες ανάφλεξης».


Για τα self test είπε ότι χρησιμεύουν μόνο αν βγουν θετικά, ενώ για το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου υποστήριξε ότι οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να παρθεί σε λίγες μέρες αν υπάρξει βελτίωση.

Για το Πάσχα είπε ότι είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια συζήτηση, αλλά θεωρεί ότι αν δεν υπάρξουν εστίες ανάφλεξης θα μπορούμε να μετακινηθούμε υπό τις προϋποθέσεις ότι δε θα έχει ανοίξει η εστίαση, ότι δε θα συναθροιζόμαστε στα σπίτια και ότι θα τηρούμε τα μέτρα.

Τόνισε επίσης πως το ότι ο ιός μεταδίδεται μέσα στο σπίτι δεν ευσταθεί και πως το μόνο μέτρο που δεν τον φοβίζει είναι το click away.

Δείτε επίσης