Ελλάδα

Guardian: Covid-free θα έχουν γίνει τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τέλη Απριλίου

«Αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε όλους τους κατοίκους, ούτως ώστε να υποδεχτούν με ασφάλεια τους τουρίστες»

nisi

Το καλοκαίρι έρχεται και η χώρα μας έχει αρχίσει πυρετώδεις προετοιμασίες, προκειμένου να υποδεχτεί με ασφάλεια τους τουρίστες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, τα νησιά του Αιγαίου πρόκειται να γίνουν τα πρώτα Covid-free σημεία της Ελλάδας, καθώς όλοι οι κάτοικοι αυτών θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι για την επιτυχία του εν λόγω εγχειρήματος, έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς. Αναφορά γίνεται και στον Μάριο Θεμιστοκλέους, τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, ο οποίος τόνισε «Έχουμε πολλά μικρά νησιά. Αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε όλους τους κατοίκους, ούτως ώστε να υποδεχτούν με ασφάλεια τους τουρίστες».

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού εμπλέκεται και ο Ελληνικός Στρατός, ο οποίος θα αναλάβει με τα μέσα του να διανείμει τα εμβόλια στα νησιά. Όπως τονίζει ο κύριος Θεμιστοκλέους το εγχείρημα έχει αρκετές δυσκολίες, ενώ σε αυτό θα συνδράμει η Πολιτική Προστασία και η αστυνομία, με διαφορετικό τρόπο η καθεμιά.

«Είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθούν τόσο εμβόλια σε τόσα νησιά», τόνισε στο βρετανικό Μέσο. «Απαιτείται μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, στην οποία εμπλέκεται πολύς κόσμος», συμπλήρωσε.

Η Guardian επισημαίνει ότι, όπως όλη η Ευρώπη, έτσι και η Ελλάδα δοκιμάζεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας, ωστόσο, τα νησιά δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από την όλη κατάσταση. Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται η δήλωση του δημάρχου των Λειψών, Φώτη Μάγγου, ότι από τότε που ξέσπασε η πανδημία στο νησί εντοπίστηκε μόλις ένα κρούσμα σε στρατιώτη. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η οικονομία της Ελλάδας στηρίζεται ως επί το πλείστον στον τουρισμό, οπότε το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποδειχτεί σωτήριο για τη χώρα.

Δείτε επίσης