Ελλάδα

Σχολεία: Άνοιγμα για όλο το Λύκειο εισηγείται η κυβέρνηση - Επιφυλακτικοί οι ειδικοί

Συνεδριάζουν αυτήν την ώρα οι ειδικοί – Συμμετέχει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

sxoleio_taksi

Με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, συνεδριάζει αυτήν την ώρα η επιτροπή των ειδικών με αντικείμενο εάν, πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν ξανά διά ζώσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου στις 12 Απριλίου και όχι μόνο η Γ', όπως είχε αρχικά εξεταστεί, επειδή θεωρείται δύσκολη η διενέργεια μαθημάτων δια ζώσης και τηλεκπαίδευσης ταυτόχρονα.

Δεν αποκλείεται να γίνουν σήμερα οι σχετικές ανακοινώσεις, εφόσον ληφθεί η απόφαση, στις οποίες θα προβεί η ίδια η Νίκη Κεραμέως κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια.


Άλλωστε, η κ. Κεραμέως έχει εκπονήσει πλήρες σχέδιο για την ασφαλή και απρόσκοπτη επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια και θα προσπαθήσει να πάρει το «πράσινο φως» και από την επιτροπή.

Αντίθετα, οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα σκεπτικοί ως προς το άνοιγμα καθώς προβληματίζονται από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στη χώρα μας, οι οποίοι μπορεί να παραμείνουν όταν αυξηθεί η κινητικότητα από τη λειτουργία των σχολείων.

Υπάρχει περίπτωση, πάντως, να ανοίξουν τα σχολεία σε όλες τις περιοχές που άνοιξαν και τα καταστήματα, δηλαδή να μην επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Κοζάνης.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση θεωρεί πως η επαναλειτουργία των σχολείων μπορεί να γίνει με πλήρη ασφάλεια εφόσον τηρηθούν οι κανόνες και όλα τα μέτρα προστασίας αλλά έχοντας και το «όπλο» των self tests.

Εφόσον προκριθεί η επαναλειτουργία των λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, θεωρείται πιθανό το άνοιγμα των γυμνασίων μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου και για μία μόλις εβδομάδα, μέχρι τη διακοπή των μαθημάτων για τις αργίες του Πάσχα, διαφορετικά το άνοιγμα των γυμνασίων θα παραπεμφθεί αμέσως μετά την επάνοδο από τις πασχαλινές διακοπές τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων των διακοπών του Πάσχα φέτος δεν θα γίνουν μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως έγινε πέρυσι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε επίσης