Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε 62χρονος γιατρός του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» από κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον ΠΟΕΔΗΝ πρόκειται για τον 26ο υγειονομικό που χάνει τη μάχη με τον covid-19

meth_nosokomeio

Ένας 62χρονος διευθυντής γιατρός του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, έχασε εχθές τη μάχη με τη ζωή και έγινε ο 26ος υγειονομικός που πεθαίνει από κορωνοϊό, σύμφωνα με τον ΠΟΕΔΗΝ.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Με βάση την ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «στα Νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής νοσσύν από κορωνοϊό σήμερα 214 υγειονομικοί. Εξ αυτών μόνο το 10% έχουν εμβολιασθεί και περνάνε την ασθένεια στο πόδι. Τους περισσότερους νοσσούντες συναδέλφους έχει το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, 53.

Στη κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας πριν τους εμβολιασμούς, νόσησαν περί τους 4.000 συνάδελφους στα νοσοκομεία όλης της χώρας, 50 εισήχθησαν στην εντατική και 25 έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό. Τώρα, στο τρίτο κύμα μετά τους εμβολιασμούς, νόσησαν 600 συνάδελφοι, εκ των οποίων περί το 10% εμβολιασμένοι. Δύο συνάδελφοι με κορωνοϊο νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και έχουμε και έναν θάνατο μη εμβολιασμένων.

Επειδή όμως υπάρχουν συνάδελφοι που νοσούν παρ' ότι εμβολιασμένοι και είναι φορείς της νόσου, θεωρούμε λάθος την απόφαση του υπουργού που έγινε γνωστή με δελτίο Τύπου και όχι με υπουργική σπόφαση να κάνουν προληπτικά τεστ μόνο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Θα πρέπει να ισχύει για όλους.

Το ποσοστό συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό είναι 55%. Δεν υπάρχει πια δυνατότητα εμβολιασμού κατά πρωτεραιότητα, αν και πολλοί συνάδελφοι το επιθυμούν.

Όσων υγειονομικών τα νοσοκομεία είναι εμβολιαστικά κέντρα εγγράφονται σε λίστα αναμονής και εμβολιάζονται σταδιακά από περισσεύματα εμβολίων.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολίων και λαμβάνουν ραντεβού σε ένα με δύο μήνες.

Όχι στον εξαναγκασμό και την υποχρεωτικότητα. Ναι στον εμβολιασμό με πειθώ και επιχειρήματα. Είναι χρέος μας, είναι καθήκον να εμβολιασθούμε Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους».

Δείτε επίσης