Ελλάδα

Βορίδης για Δημόσιο: Θεσμοθετείται ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα εγχειρίδιο εφαρμογής των διαδικασιών του Δημοσίου, προκειμένου να μπορεί ο Εσωτερικός Ελεγκτής να διαπιστώσει αν αυτές έχουν ακολουθηθεί πιστά

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που θα διαδραματίσει το νέο σχέδιο νόμου στην αναμόρφωση της συνολικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως θεσπίζεται πλέον ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου, το οποίο έχει ως στόχο την απόλυτη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος μέσα από την εφαρμογή δικλείδων ασφαλείας προληπτικού χαρακτήρα, προκειμένου να εμπεδωθεί μια κουλτούρα ακεραιότητας στο ελληνικό Δημόσιο.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα εγχειρίδιο εφαρμογής των διαδικασιών του Δημοσίου, προκειμένου να μπορεί ο Εσωτερικός Ελεγκτής να διαπιστώσει αν αυτές έχουν ακολουθηθεί πιστά.

Ο Υπουργός απέκρουσε την κριτική της αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί ήδη νομοθετημένου σημείου, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα στον υπάρχοντα νόμο δεν προβλεπόταν μονάδες εσωτερικού ελέγχου για όλους τους φορείς, δεν υπήρξε πρόνοια για προσωπικό που θα επιφορτιζόταν με το συγκεκριμένο έργο και δεν υπήρξε μέριμνα για πιστοποίηση ελεγκτών.

Εισαγωγή ελεγκτών Εσωτερικού Ελέγχου

Δείτε επίσης