Ελλάδα

Φουρθιώτης: Και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα το πάγωμα της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Μέσα σε όλα, αναφέρει ότι έχει επέλθει επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του λόγω των απειλών κατά της ζωής του

Φουρθιώτης

Το πάγωμα της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ με την οποία καταργείται η αστυνομική φρούρηση του, ζητεί με αίτησή του στο ΣτΕ ο Μένιος Φουρθιώτης, επικαλούμενος κίνδυνο για τη ζωή του.

Μέσω του δικηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, μετά την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε την Τρίτη στο ΣτΕ κατά της πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που του είχαν διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ., σήμερα Τετάρτη κατέθεσε αίτηση αναστολής και υπέβαλε αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.


Όπως υποστηρίζει, έχει κριθεί ευπαθής στόχος γεγονός που οδήγησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσει 9 πράξεις με τις οποίες όχι μόνο του διέθεσε προσωπικό ασφαλείας, αλλά συνεχώς αυτό αυξανόταν, μετά και από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής.

Φουρθιώτης: «Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας μου»

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ελήφθησαν υπόψη οι πληροφορίες περί απειλών σε βάρος του, αλλά και οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί κατά της ζωής του.

Ακόμη, σημειώνει ότι 11 μέρες μετά την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που αύξησε τα μέτρα ασφαλείας για το επόμενο τρίμηνο, εκδόθηκε η από 31.3.2021 προσβαλλόμενη πράξη με την οποία τα μέτρα ασφαλείας μειώθηκαν. Επίσης, αναφέρει ότι έχει επέλθει επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του λόγω των απειλών κατά της ζωής του.

Δείτε επίσης