Ελλάδα

Κοντοζαμάνης: Από αύριο ξεκινά η διάθεση self test από τα φαρμακεία

Όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

kontozamanis

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, έκανε γνωστό πως από αύριο, Πέμπτη, αρχίζει η διάθεση self test από τα φαρμακεία, κατά προτεραιότητα για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 - 18 ετών.

«Χρήσιμο όπλο για να ανοίξει ξανά η δραστηριότητα στην χώρα μας» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τα self test και τόνισε ότι θα συμβάλλουν στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών.

«Πρωτοπορεί η χώρα και εφαρμόζει αυτό το πρόγραμμα σε ευρεία κλίμακα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα στα φαρμακεία θα φθάσουν μεγαλύτερες ποσότητες self test.

Τόνισε ότι μέχρι την Παρασκευή, 700.000 τεστ θα είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία. Έχουν παραληφθεί 2 εκατομμύρια τεστ μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν παραληφθεί άλλα πέντε εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά, δε, το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις 25άδες που έχουν φθάσει στα φαρμακεία, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι θα πρέπει να διανέμονται ατομικά στους πολίτες και πως το επόμενο διάστημα στα φαρμακεία θα φθάσουν και παρτίδες self test σε ατομικές συσκευασίες.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, οι ενήλικοι θα μπορούν να διενεργούν το τεστ από μόνοι του ή με τη βοήθεια άλλου προσώπου, εφόσον είναι αναγκαίο. Οι ανήλικοι άνω των 13 ετών θα μπορούν να κάνουν το τεστ υπό την επίβλεψη των γονέων / κηδεμόνων τους, ενώ σε ανήλικους κάτω των 13 ετών, το τεστ θα γίνεται από τους γονείς / κηδεμόνες τους.

Δείτε επίσης