Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: «Δεν θα βγάλουμε τις μάσκες πριν το 2022»

Όσα δήλωσε η λοιμωξιολόγος

papaevagelou

Η κ. Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, εκτιμά ότι θα υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα, η οποία θα εξαρτηθεί από την δική μας συμπεριφορά.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, δήλωσε πως με την παρούσα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και ενέχουν μεγάλο κίνδυνο διασποράς. Ωστόσο όπως επισημαίνει θα εξεταστεί το θέμα όταν έρθει η ώρα του σε μία -δύο εβδομάδες.

Όσον αφορά τη μάσκα λέει χαρακτηριστικά ότι θα μας μείνει «κουσούρι»

«Στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν έχει συζητηθεί ποτέ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ούτε η εστίαση, ούτε η μετακίνηση από νομό σε νομό για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν μας το έχει εισηγηθεί κανείς και δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «από τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, οι περισσότερες μεταδόσεις αυτή την εποχή, αφορούν συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχουν εντάσεις και δυσαρέσκειες ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής, όταν οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι ομόφωνες.«Είμαστε επιστήμονες, συζητούμε, επιχειρηματολογούμε και καμιά φορά διαφωνούμε. Σεβόμαστε όμως, ο ένας τη γνώμη του άλλου».

Συντομότερα ο εμβολιασμός παιδιών; «Νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τον κορωνοϊό και τον επόμενο χειμώνα. Θα είναι μαζί μας το ’21-’22, αλλά σίγουρα θα είναι μία διαφορετική εικόνα, γιατί θα έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς και θα είμαστε πολύ καλύτερα. Η αίσθησή μου είναι ότι δεν θα βγάλουμε τις μάσκες πριν από το 2022».

Δείτε επίσης