Ελλάδα

Πάσχα στο χωριό: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Επιφυλακτικότητα εκφράζουν οι ειδικοί - Τι λέει η κυβέρνηση

arni

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αναφορικά με το αν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Οι ειδικοί είναι αρκετά επιφυλακτικοί, ενώ η κυβέρνηση τονίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εντός των πλάνων της.

Παρ όλα αυτά, επισημαίνει πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε χθες πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα.

«Το εξετάζουμε. Οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν το Πάσχα με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Κοντά στο Πάσχα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Πάντως 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα», πρόσθεσε.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, σε χθεσινή της συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθάρισε πως η Επιτροπή δεν έχει συζητήσει, ακόμη, ζήτημα του να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε στην ΕΡΤ πως η απόφαση θα ληφθεί τη Μεγάλη Δευτέρα και όχι νωρίτερα.

Όπως προειδοποίησε, ο ιός παραμένει «παρών» στις ζωές μας και είναι «ακούραστος» γεγονός που απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Επιφυλακτικότητα εξέφρασε και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Θα έλεγα να περιμένουμε, δεν είναι τώρα αυτό το βασικό» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης