Ελλάδα

ΠΟΥ: Aνοίγει γραφείο στην Αθήνα - «Πέφτουν» υπογραφές σήμερα

Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας, παρουσία του Βασίλη Κικίλια

poi

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανοίγει το πρώτο γραφείο του στην Αθήνα για την ποιότητα της φροντίδας και της ασφάλειας των ασθενών.

Σήμερα θα «πέσουν» οι υπογραφές, αφού στην Ελλάδα βρίσκεται για τριήμερη επίσκεψη ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας, παρουσία του υπουργού, Βασίλη Κικίλια.

«Η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργείου Υγείας και της ελληνικής κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στην υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ)» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

Αργότερα, στις 3 το μεσημέρι, ο κ. Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, θα παρουσιάσουν το Πενταετές Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συνεδρίαση θα μιλήσει και ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.

Αύριο, ο κ. Κλούγκε συνοδευόμενος από τον κ. Κικίλια, θα επισκεφθεί την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Ασυλο στον Ελαιώνα και το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του κ. Κλούγκε στη χώρα μας ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Δείτε επίσης