Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Όσα είπε η Ζήνα Κουτσελίνη στην αστυνομία - Δίκτυα επικοινωνίας με Europol και Interpol

Η συνεργάτης του δημοσιογράφου κατέθετε δύο ώρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

zina

Η Ζήνα Κουτσελίνη, στενή συνεργάτης του Γιώργου Καραϊβάζ, κατέθεσε στην αστυνομία, αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» κατέθετε για δύο ώρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, λέγοντας ότι τον τελευταίο καιρό ήταν «στα καλύτερά του» και έδειχνε με χαρά και ενθουσιασμό στους συναδέλφους του το καινούριο αυτοκίνητο του γιου του.

Συγκεκριμένα, είπε: «Ο Γιώργος τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες ήταν πολύ χαρούμενος, στα καλύτερα του. Μας έδειχνε μάλιστα και το καινούργιο αυτοκίνητο του γιου του. Ποτέ δεν μου είχε πει ότι είχε κάποιο πρόβλημα ή ότι είχε δεχτεί κάποια απειλή. Την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας του είχε φύγει στη μια το μεσημέρι, λόγω της θεματολογίας της εκπομπής. Την Παρασκευή, ειδικά, ήταν μια χαρά. Ίσως γιατί ερχόταν το Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με το Star, έχουν δημιουργηθεί δίκτυα επικοινωνίας με τη Europol, την Interpol και τα πληροφοριακά δίκτυα, με σκοπό να εντοπιστεί τυχόν συνεργασία για κάποια ονόματα ή πρόσωπα που έφυγαν από Γερμανία με ποινικό παρελθόν και ήρθαν στην Ελλάδα.

Ακόμη ερευνώνται οι άδειες που έχουν πάρει φυλακισμένοι που ήταν εκτός φυλακής λίγες μέρες πριν τη δολοφονία, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις βγαίνουν, κάνουν μια παρανομία και επιστρέφουν ξανά στη φυλακή.

Οι αρχές έχουν «κλειδώσει» τον τρόπο που διέφυγαν οι δύο δράστες από το σημείο της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ, αφού κάμερες τούς έχουν εντοπίσει να διασχίζουν στενά πριν χαθούν στην Παραλιακή.

Αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες «έδωσαν» το δρομολόγιο της διαφυγής τους: από την Γρανικού στην Καρυάτιδος και μετά στη Μεγίστης. Εκεί τους εντόπισε κάμερα ασφαλείας με τον εκτελεστή να κρατά μπροστά του ακόμα το όπλο.

Drone κατέγραψε ακριβώς τη διαδρομή την ώρα που έγινε η δολοφονία. Στις 14:20 το μεσημέρι καταγράφηκαν ελάχιστα αυτοκίνητα και εμπόδια, ενώ στους περαστικούς είναι βέβαιο ότι δε θα έκανε εντύπωση μία μηχανή τύπου Μπέβερλι 350 που περνούσε από το σημείο.

Δείτε επίσης