Ελλάδα

Τουρκία: Mανιασμένες επιθέσεις των ΜΜΕ κατά του Νίκου Δένδια

Τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στήνουν χθες και σήμερα ολόκληρες εκπομπές στις οποίες οι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «η Ελλάδα δυστυχώς δεν αλλάζει»

Δένδιας

Συνεχίζονται οι μανιασμένες επιθέσεις των τουρκικών ΜΜΕ κατά του Νίκου Δένδια, προσπαθώντας να εμφανίσουν τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου νικητή του διπλωματικού μπρα-ντε-φέρ με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αδιαλλαξία από την πλευρά του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος «τόλμησε να απαντήσει με αυτό τον τρόπο στον Μεβλούτ Τσαβούσογλο, και ισχυρίζονται ότι ο τούρκος ΥΠΕΞ έβαλε στη θέση του τον έλληνα ομόλογό του.

Ουσιαστικά τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας συντάσσονται πλήρως με τη στάση του Ερντογάν ο οποίος -με καθυστέρηση περίπου μιας ημέρας- παρείχε στήριξη στον υπουργό του λέγοντας ότι «έβαλε τον Δένδια στη θέση του, αντιδρώντας. Δεν μπορεί να περιμένουν από τον Τσαβούσογλου να παραμείνει σιωπηλός».

Όπως ακριβώς ο Ερντογάν φρόντισε να συνοδεύσει αυτή τη δήλωση στήριξης με μια προκλητική αναφορά στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη (λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να διορίζει μουφτή σαν να είναι δημόσιος αξιωματούχος ενώ δεν έχει το δικαίωμα») έτσι ακριβώς και τα προσκείμενα στον τούρκο πρόεδρο ΜΜΕ έσπευσαν σήμερα να προβάλουν δημοσιεύματα σχετικά με τη νέα πρόκληση στα ανοιχτά της Κρήτης.


Δείτε επίσης