Ελλάδα

Φουρθιώτης: Γιατί προσήχθη - Τι ψάχνουν οι Αρχές σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τηλεφωνήματα

Το ίδιο όπλο ταυτοποιήθηκε για την επίθεση στο σπίτι του αλλά και για την επίθεση κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία - Εξετάζεται το ενδεχόμενο σκηνοθετημένης επίθεσης

fourthiotis

Η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε χθες στην προσαγωγή του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη και ακόμα δύο ατόμων στο πλαίσιο έρευνας που είναι σε εξέλιξη με την εποπτεία εισαγγελέα, μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με τις οποίες ο τηλεπαρουσιαστής εμπλέκεται σε «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, ενώ σκηνοθέτησε τις επιθέσεις στο δικό του σπίτι, καθώς και για την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Οι Αρχές, πλέον, ψάχνουν την άκρη του νήματος δύο υποθέσεων που έχουν κοινό παρανομαστή: την επίθεση με καλάσνικοφ κατά του σπιτιού του παρουσιαστή στις 17 Απριλίου και τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, το προηγούμενο πρωί, από το ίδιο όπλο.


Τρεις είναι οι προσαχθέντες που έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, μεταξύ αυτών και ο τηλεπαρουσιαστής, και εξετάζεται η ανάμειξή τους στα παραπάνω γεγονότα.

Παράλληλα, οι καταγγελίες του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας του, όπως δήλωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι άνδρες της ανάλυσης του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αναζητούν απαντήσεις μέσα από τηλεφωνικές συνομιλίες, διαδικτυακές κινήσεις και επαφές του Μένιου Φουρθιώτη.

Άλλωστε, από το σπίτι του Φουρθιώτη κατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός ο οποίος γίνεται φύλλο και φτερό στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να την αναζήτηση στοιχείων.

Δείτε επίσης