Ελλάδα

Παγώνη: Οι εισηγήσεις είναι επιστημονικές, οι τελικές αποφάσεις κυβερνητικές (vid)

Για τις κοινωνικές επαφές είπε ότι πρέπει να γίνονται με ειδικές συνθήκες, με self test και πολλή προσοχή

Παγώνη: Οι εισηγήσεις είναι επιστημονικές, οι τελικές αποφάσεις κυβερνητικές (vid)

Την εκτίμησή της για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση του MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Επειδή μιλάμε για νόσο, τη νόσο Covid-19, προέχουν τα επιστημονικά δεδομένα και οι εισηγήσεις γίνονται από επιστημονική ομάδα», σημείωσε η κυρία Παγώνη, απαντώντας στο ερώτημα αν οι αποφάσεις είναι επιστημονικές ή πολιτικές.


«Οι εισηγήσεις είναι επιστημονικές, όμως οι τελικές αποφάσεις είναι κυβερνητικές», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι ο κόσμος είναι πλέον πιεσμένος, μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε και υπάρχει επιθυμία για κοινωνικές επαφές.

«Αυτό θα πρέπει να γίνει με ειδικές συνθήκες. Όταν θα καλέσουμε κόσμο για φαγητό, καλό είναι να έχουν κάνει όλοι τα self tests, για να υπάρχει ασφάλεια σε όσους βρεθούν στο ίδιο τραπέζι», πρόσθεσε.

«Μπλέξαμε με μια δύσκολη νόσο, με ένα πολύ δύσκολο ιό και ένα χρόνο τώρα προσπαθούμε να δώσουμε τη μάχη της καθημερινότητας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης προσπαθούν να μεταφέρουν προς όλους το πόσο δύσκολος και μεταδοτικός είναι ο ιός», τόνισε η κυρία Παγώνη, επαναλαμβάνοντας ότι όσοι βρεθούν στις εκκλησίες θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα, καθώς θα είναι δύσκολο να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας γύρω από την εξέταση του ιού και των περιορισμών που έπρεπε να ληφθούν.

«Δεν ξέραμε τι μας περιμένει, γιατί είχαμε να κάνουμε με έναν άγνωστο ιό. Θεωρούσαμε ότι είναι εύκολος, αλλά η πορεία έδειξε ότι ήταν πολύ δύσκολος και με πολλές εκπλήξεις», συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

Τέλος, η κυρία Παγώνη μίλησε για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, σημειώνοντας ότι είναι υποχρέωση και σεβασμός απέναντι σε κάθε ασθενή.

«Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα πρέπει να εμβολιαστούν, δεν χρειάζεται κανέναν να μας επιβάλλει κάτι, γιατί είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε», κατέληξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Δείτε επίσης