Ελλάδα

Συνεδριάζει η επιτροπή ειδικών - Επί τάπητος το άνοιγμα παιδικών σταθμών και φροντιστηρίων

Εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών - Τι θα γίνει με το SMS για το click inside

paidikos_stathmos
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Στο τραπέζι της επιτροπής των λοιμωξιολόγων τίθεται σήμερα η επαναλειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και των φροντιστηρίων.

Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ παράλληλα, πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ενώ παράλληλα εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

Παπαθανάσης: Θα προτείνουμε άνοιγμα φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία


Δείτε επίσης