Ελλάδα

Συνεδριάζει η επιτροπή ειδικών - Επί τάπητος το άνοιγμα παιδικών σταθμών και φροντιστηρίων

Εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών - Τι θα γίνει με το SMS για το click inside

paidikos_stathmos
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Στο τραπέζι της επιτροπής των λοιμωξιολόγων τίθεται σήμερα η επαναλειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και των φροντιστηρίων.

Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ παράλληλα, πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ενώ παράλληλα εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

Παπαθανάσης: Θα προτείνουμε άνοιγμα φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία


Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε: «Τα βήματα είναι σταθερά. Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε. Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων. Η διεύρυνση του ωραρίου αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι», εξήγησε ο ίδιος αναφορικά με τα επόμενα βήματα στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Λιανεμπόριο και εστίαση


Για τα καταστήματα στο λιανεμπόριο ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα», πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

Για την εστίαση είπε ότι «μετά τις 15 Μαΐου θα διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης» και μέχρι τότε ισχύει το sms για μετακίνηση στην εστίαση.

Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

  • Ωράριο απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας 23:00-05:00
  • Άνοιγμα σχολείων όλων των βαθμίδων 10 Μαΐου
  • Άνοιγμα τουρισμού 15 Μαΐου
  • Απελευθέρωση υπερτοπικών μετακινήσεων 15 Μαΐου
  • Κατάργηση SMS στο 13033 15 Μαΐου

Δείτε επίσης