Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Τα social media ήταν το «κλειδί» για την σύλληψη του 22χρονου - Εξιχνιάστηκαν τρεις ακόμα υποθέσεις με εκείνον ως δράστη

Η κοπέλα με σκοπό να προειδοποιήσει επόμενα υποψήφια θύματα του άνδρα ανήρτησε βίντεο και φωτογραφίες του από το υλικό που έχει στην κατοχή της στο Facebook και το Instagram

Νέα-Σμύρνη-Facebook-22χρονος
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η δημοσιοποίηση του βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην είσοδο της πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, σε συνδυασμό με την δύναμη των social media και τα γρήγορα αντανακλαστικά των χρηστών, οδήγησαν μέσα σε λίγες ώρες στην εξιχνίαση της σεξουαλικής επίθεσης, που δέχτηκε χθες αργά το βράδυ η νεαρή make up artist Δανάη Ακριβιάδου στη Νέα Σμύρνη.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη του νεαρού σάτυρου, όπως όλα δείχνουν, ξεκίνησε από την ώρα που η Δανάη πήρε την απόφαση να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους στο facebook την περιπέτεια της. Χωρίς φόβο και άγχος η κοπέλα με σκοπό να προειδοποιήσει επόμενα υποψήφια θύματα του άνδρα αναρτά βίντεο και φωτογραφίες του από το υλικό που έχει στην κατοχή της.

Από εκείνη την ώρα και χωρίς η ίδια να το γνωρίζει γίνονται δεκάδες χιλιάδες κοινοποιήσεις της αρχικής της ανάρτησης που φτάνουν ακόμα και τις 17χιλ. Εκατοντάδες επίσης και τα μηνύματα που δέχεται από αγνώστους που από την μια την συγχαίρουν για την πράξη θάρρους της και από την άλλη κάποιοι αναγνωρίζουν ακόμα και το πρόσωπο του δράστη.

Προκειμένου να βοηθήσει σ όλη αυτή την προσπάθεια κάποια από τα μηνύματα, στα οποία φαίνεται ο συγκεκριμένος άνδρας να έχει παρόμοιο παρελθόν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας τα αναρτά και στο Instragram. Στο πρώτο μήνυμα αναφέρεται παρόμοια επίθεση στο Αιγάλεω, ενώ στο άλλο γίνεται λόγος στο σημείο που αράζει με τους φίλους του στη Νέα Σμύρνη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το προφίλ του στα social media φέρνουν τους αστυνομικούς του Α.Τ Νέας Σμύρνης, που έκανε την καταγγελία της η Δανάη Ακριβιάδου, μια ανάσα από τον δράστη, ο οποίος λίγο μετά συλλαμβάνεται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.


Δείτε επίσης