Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Ναι στα προνόμια σε εμβολιασμένους

Πρέπει να φτάσουμε στο 70% - 80% εμβολιαστικής κάλυψης - Ο (μη υγειονομικός) λόγος που πρέπει να φοράνε μάσκες οι εμβολιασμένοι

emvolia_radevou
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ο πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος επισήμανε στον ΣΚΑΪ την ανάγκη να δοθούν προνόμια στους εμβολιασμένους στο προσεχές διάστημα.

«Το μεγάλο υγειονομικό στοίχημα είναι τι θα γίνει Ιούνιο και Ιούλιο με τα εμβόλια. Από το 50% της εμβολιαστικής κάλυψης πρέπει να φτάσουμε στο 70% ή στο 80% δηλαδή να πείσουμε όσους δεν είναι σίγουροι, που μάλλον δεν θέλουν. Χρειάζονται συγκεκριμένα προνόμια για τους εμβολιασμένους, όπως η μη χρήση μοριακού τεστ σε ταξίδι, μιλάμε για το καλοκαίρι, ή η μη χρήση μάσκας. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να πληρώνουν μεγάλο πρόστιμο» εξήγησε ο καθηγητής.

«Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ μη εμβολιασμένων που δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν δεν ήρθε η σειρά τους κι αυτών που μπορούσαν και επέλεξαν να μην εμβολιαστούν» τόνισε.

«Χειρότερο μήνυμα για την κοινωνία δεν υπάρχει από το γεγονός ότι 18% των υγειονομικών γιατρών δεν έχει εμβολιαστεί» δήλωσε δε.

«Έτοιμοι να αφήσουμε το λοκντάουν»


Δείτε επίσης