Ελλάδα

Αρκουμανέας: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια μετάλλαξη που να προκαλεί μεγάλη ανησυχία

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ διευκρίνισε ότι όσοι έχουν νοσήσει απο κορωνοϊό θα ειδοποιηθούν από σήμερα, για το πότε θα κάνουν μια μόνο δόση του εμβολίου

arkoumaneas_eody
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία από κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη, τις επιτηρούμε και έχουμε καλή εικόνα», υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, το εμβόλιο είναι η λύση στην πανδημία και κάλεσε όλους τους πολίτες και τους νέους να εμβολιαστούν. Ανέφερε ότι το 31% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση που δίνει σημαντική ανοσία.

Το 17% του πληθυσμού έχει κάνει και τις δυο δόσεις. Σχετικά με τις μάσκες ο κος Αρκουμανέας είπε ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για κάποιο χρονικό διάστημα, αφού παραμένουν ένα από τα βασικά όπλα μας απέναντι στην πανδημία. Παράλληλα διευκρίνισε ότι όσοι έχουν νοσήσει απο κορωνοϊό θα ειδοποιηθούν από σήμερα, για το πότε θα κάνουν μια μόνο δόση του εμβολίου.

Για την ακρίβεια, στην Ελλάδα έχουν νοσήσει σχεδόν 400.000, από σήμερα όσοι έχουν νοσήσει και είχαν το πρώτο ραντεβού θα ακυρωθεί, θα λάβουν νέο μήνυμα, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τα νέα χρονικά όρια που έθεσε η εθνική επιτροπή εμβολιασμού δηλαδή το 6-12 μήνες και αν είχαν κάνει την πρώτη δόση και δεν είχαν κάνει την δεύτερη.

Το ραντεβού της δεύτερης θα ακυρωθεί και θα ειδοποιηθούν για το πότε θα έρθει το επόμενο ραντεβού πάλι με sms όπως και στους 6 μήνες θα σταλεί sms για να τους θυμίσει πως πλέον μπορούν να κάνουν το εμβόλιο

Δείτε επίσης