Ελλάδα

Σεξουαλική παρενόχληση: Αμετανόητος ο δάσκαλος - Τα μηνύματά του με τις μαθήτριες

«Αν ήμουν στην ηλικία σου θα τα φτιάχναμε» - Ο δάσκαλος ισχυρίζεται πως τον πλησίασαν τα κορίτσια

viasmos-aniliki
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Προκλητικά αμετανόητος είναι ο 48χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου του δήμου Σαρωνικού στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια, καθώς κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του.

Ο 48χρονος φέρεται να έστελνε μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο σε μαθήτριες από το σχολείο του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είναι πατέρας μιας μαθήτριας της Δ’ Δημοτικού.


Ο ίδιος αρνείται ότι έχει διετελέσει πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας και δήλωσε, μάλιστα, ότι πάνω απ’ όλα ήθελε το καλύτερο για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και ότι πρώτος στόχος του ήταν να ήταν καλές στα μαθήματα.

Υποστήριξε ότι οι επαφές γίνονταν μέσω Viber και Skype ενώ στη δημοσιότητα έχουν έρθει τα σοκαριστικά μηνύματα που αντάλλασσε με τα 10χρονα κορίτσια:

  • «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε...».
  • «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι».
  • «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου»

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι τα κορίτσια τον πλησίασαν επειδή «ήθελαν να δείχνουν μεγαλύτερες».

Ο δάσκαλος κατηγορείται για ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση ανηλίκων και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υπάρχει και πατέρας που αντέδρασε εις βάρος του δασκάλου ενώ παράλληλα στη δημοσιότητα ήρθαν μηνύματα που αντάλλαξε στην εφαρμογή Viber με μια άλλη μαθήτριά του:

  • Είσαι πολύ ωραίο κορίτσι
  • Τι είναι αυτά που λέτε κύριε… (το όνομα του δασκάλου);
  • Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις…

Βαρύ το κλίμα στο σχολείο


«Ο δάσκαλος που κατηγορείται είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος κι ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης. Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, ούτε είχε δώσει δικαιώματα» λέει στο newsit.gr η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και συνεχίζοντας προσθέτει: «Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι γονείς που έχουν κάνει τις καταγγελίες, καθώς στο σύλλογο δεν έχει αναφερθεί το περιστατικό. Περιμένουμε τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης για να δούμε τι θα αποφανθεί ο ανακριτής».

Οι αστυνομικοί έκαναν χθες έφοδο στο σπίτι του και τον συνέλαβαν. Προχώρησαν, ακόμη, στην κατάσχεση των ηλεκτρονικών συσκευών του ώστε να διαπιστωθεί αν έχει παρενοχλήσει και άλλες μαθήτριες.

Δείτε επίσης