Ελλάδα

Τουρισμός: Αισιοδοξία στην Ελλάδα με την έγκριση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού - Θετικά τα μηνύματα και από εξωτερικό

Δικαίωση Μητσοτάκη για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID - Η χώρα μας ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός ευρωπαϊκός προορισμός για τους Αμερικανούς

touriistes_tourism
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Χαμόγελα επικρατούν στις τάξεις της ελληνικής κυβέρνησης καθώς ο ελληνικός τουρισμός αναμένεται να λάβει μεγάλη ώθηση μετά την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού COVID από την ΕΕ, κατά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες υπογράμμισαν ότι «οι προσπάθειες για τη διασφάλιση μιας συντονισμένης προσέγγισης πρέπει να συνεχιστούν πριν από το καλοκαίρι».

Σε αυτό το πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει τη συμφωνία που επετεύχθη για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό COVID και καλεί για την άμεση υιοθέτησή του.

Επιπλέον, με προοπτική τη διευκόλυνση της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί για την αναθεώρηση των συστάσεων του Συμβουλίου για τα ταξίδια εντός της ΕΕ στα μέσα Ιουνίου.

Έτσι, δικαιώθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η πρόταση για το πιστοποιητικό αποτελούσε δικιά του ιδέα, με τον κ. Μητσοτάκη να εκφράζει την ικανοποίησή του, μετά το πέρας της Συνόδου:

«Εξέφρασα την ικανοποίησή μου που η πρότασή μου για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid έγινε αποδεκτή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν με ενιαίους κανόνες.

Ειδικά για το πιστοποιητικό COVID είπε ότι είναι σημαντικό για τις χώρες του νότου αλλά και για τις βόρειες χώρες καθώς ανέφερε ότι όλοι θέλουν να διευκολυνθούν να ταξιδέψουν και ενδεχομένως να δαπανήσουν σε ταξίδια μέρος των αποταμιεύσεων τους.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά από σχετική ερώτηση τόνισε ότι το πιστοποιητικό covid είναι εργαλείο διευκόλυνσης ταξιδιών ώστε να αποφύγουμε πρόσθετους περιορισμούς. «Είναι βάση δεδομένων», συνέχισε προσθέτοντας πως «ήδη, σήμερα τους βασικούς κανόνες για το πώς υποδεχόμαστε ξένους επισκέπτες τους έχουμε δρομολογήσει» και πως «το πιστοποιητικό κάνει πιο απλή τη δουλειά σε επίπεδο συνοριακών ελέγχων».

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι κάθε χώρα έχει τη δυνατότητα να έχει τη δική της εθνική πολιτική και να επιβάλλει άλλους ενδεχομένως κανόνες συμπεριφοράς ή προσβασιμότητας είτε για τους πολίτες της, είτε για επισκέπτες. Το βέβαιο είναι, ξεκαθάρισε, ότι δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός και να ισχύουν άλλοι κανόνες για τους πολίτες μιας χώρας και άλλοι για τους επισκέπτες.

Προσέθεσε, ακόμη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, λέγοντας ότι επέμεινε στην αρχή της αμοιβαιότητας δηλαδή αν η Ελλάδα ζητάει από κάποιον να έρθει με τεστ αντιγόνου, αντίστοιχο να είναι και το αίτημα της χώρας προέλευσης. «Δεν εκτιμώ ότι θα υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί και όσο η επιδημιολογική εικόνα συνεχίζει να βελτιώνεται και θα βελτιώνεται παντού λόγω των εμβολιασμών, δεν εκτιμώ ότι θα έχουμε τέτοια ζητήματα», είπε.

Forbes: Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός ευρωπαϊκός προορισμός για τους Αμερικανούς


Η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός ευρωπαϊκός προορισμός για τους Αμερικανούς, αφού οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων προς τη χώρα μας από τους χρήστες του αμερικανικού ιστότοπου Hopper ξεπερνούν αυτές προς οποιονδήποτε άλλο μέρος στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Forbes, ο Adit Damodaran, οικονομολόγος του ιστότοπου, είπε ότι ο όγκος των κρατήσεων για την Αθήνα είναι «σημαντικά αυξημένος» σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Σημειώνεται ότι συνολικά οι κρατήσεις στο Hopper προς την Ευρώπη είναι αυξημένες κατά 38% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Όπως αναφέρεται, οι πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα κοστίζουν 18% λιγότερο το φέτος το καλοκαίρι σε σχέση με το 2019.

Καθώς έδωσε το «πράσινο φως» στους εμβολιασμένους επισκέπτες να ταξιδέψουν στη χώρα, προτού ανοίξει η πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης, η Ελλάδα τράβηξε την προσοχή των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Δείτε επίσης