Ελλάδα

Φθιώτιδα: Τι άφησε πίσω της η πυρκαγιά - Σε δίκη ο αγρότης που προκάλεσε την καταστροφή

Όπως προβλέπει ο νόμος με προφορική εντολή εισαγγελέα ο αγρότης αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί τακτική δικάσιμος

Φθιώτιδα-Πυρκαγιά-Αγρότης
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η φωτιά που ξέσπασε χθες ξαφνικά κοντά στην Μακρακώμη Φθιώτιδας τέθηκε μεν γρήγορα υπό έλεγχο, ωστόσο πρόλαβε να προκαλέσει αρκετά προβλήματα και καταστροφές.

Κάηκαν αρκετές αγροτοδασικές εκτάσεις με ελιές, πλατάνια και πουρνάρια, ενώ έξω από το χωριό Βίτωλη κάηκε ολοσχερώς ένα παλιό ποιμνιοστάσιο.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr πολλοί κτηνοτρόφοι έσπευσαν να σώσουν τα ζώα τους μετακινώντας πολλά από αυτά στα χέρια, φοβούμενοι μην αποπροσανατολιστούν και πάνε μόνα τους στις φλόγες.

Πολλές κολώνες της ΔΕΗ παραδόθηκαν επίσης στις φλόγες αφήνοντας χωρίς ρεύμα αλλά και νερό, μιας και δεν λειτουργούσαν τα αντλιοστάσια, ολόκληρη την γύρω περιοχή.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δούλεψαν ολονυχτίς, με την αστυνομία να κόβει εκ περιτροπής το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ώστε να εξυπηρετηθεί η κίνηση που ήταν αυξημένη λόγω της ημέρας.

Όσον αφορά τώρα τον αγρότη ο οποίος ξεκίνησε από λάθος όλη αυτή την πυρκαγιά, αφού χρειάστηκε να διανύσει 100μ. για να καταλάβει πως η πλατφόρμα του τρακτέρ του είχε πάρει φωτιά και είχε ξεκινήσει ολόκληρη πυρκαγιά, δεν θα έχει εύκολα ξεμπερδέματα.

Όχι μόνο συνελήφθη, αλλά σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος του. Όπως προβλέπει ο νόμος με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Δείτε επίσης