Ελλάδα

Καλλιακμάνης: Δεν συνδέεται η δολοφονία Μπερδέση με αυτή στα Σεπόλια (vid)

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, η ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθήσει την λογική «follow the money» για να εξαρθρώσει το οργανωμένο έγκλημα

berdesis
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης εξέφρασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» την εκτίμηση ότι η δολοφονία του 32χρόνου Αλβανού στα Σεπόλια δεν συνδέεται με την δολοφονία του Τάσου Μπερδέση στην Βάρη.

«Δεν συνδέεονται οι υποθέσεις μεταξύ τους. Ο Αλβανός έχει να κάνει με την αλβανική μαφία και εμπόριο ναρκωτικών. Ο Μπερδέσης έχει να κάνει με άλλα πράγματα. Με βεντέτα στην Πάτρα, δολοφονίες, μπραβιλίκια και τέτοια. Όμως αν φθάσεις στην άκρη του νήματος, βλέπεις ότι όλες οι υποθέσεις με διακλαδώσεις συνδέονται. Η 'Greek Mafia' μπορεί να έχει υποδιαιρέσεις και τμήματα όμως έχει και διασυνδέσεις μεταξύ τους» σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών στην νοτιοανατολική Αττική.


Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, η ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθήσει την λογική «follow the money» για να εξαρθρώσει το οργανωμένο έγκλημα. «Θα ακολουθηθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος προκειμένου να εντοπιστούν τα κεφάλια της ‘’Greek Mafia’’. Mη ξεχνάτε ότι και ο Αλ Καπόνε συνελήφθη για φοροδιαφυγή».

«Το οργανωμένο έγκλημα» είπε, «είναι υπόθεση που κρατά χρόνια. Τώρα βλέπουμε μια έξαρση στις ανθρωποκτονίες. Οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι η δραστηριότητα αυτή οφείλεται στο ότι ενάμιση χρόνο υπήρχε σκληρό lockdown, οπότε η βρύση με το χρήμα είχε σταματήσει να ρέει. Τώρα σιγά σιγά να αρχίσουν οι επιχειρήσεις να δουλεύουν. Η βρύση θα ανοίξει ξανά και όλοι προσπαθούν να πάρουν από ένα ποτήρι για να πιουν νερό από τη βρύση των παράνομων δραστηριοτήτων».

Όπως υποστήριξε, η Αστυνομία έπρεπε να εκμεταλλευθεί την περίπτωση στην Ζάκυνθο. «Ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε πήγε στην Αστυνομία και είπε κάποια πράγματα. Αυτό δεν το έχεις πάντα».

Τέλος, ο κ. Καλλιακμάνης έκανε λόγο ότι θα δημιουργηθεί ομάδα κρούσης της Αστυνομίας που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το οργανωμένο έγκλημα, με τη συμμετοχή της ΣΔΟΕ και της υπηρεσίας ξεπλύματος μαύρου χρήματος. «Πολλοί για να ξεπλύνουν χρήμα έχουν νόμιμες επιχειρήσεις».

Δείτε επίσης