Ελλάδα

Greek Mafia: Μίκρυνε η «πίτα», μεγάλωσε η έχθρα στους κόλπους της μαφίας

Ετοιμάζεται έφοδος για την εξάρθρωση συμμοριών που αλληλοεξοντώνονται

greek_mafia
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Εκτεταμένη επιχείρηση κατά της Greek Mafia, συλλήψεων «νονών» της νύχτας και συνεργών ετοιμάζουν οι αστυνομικές Αρχές, ανάλογη με εκείνες του 2003, του 2011 και του 2017, οπότε είχαν συλληφθεί δεκάδες άτομα και είχε «φρενάρει» η αλληλοεξόντωση. Αιτία και τώρα ο πόλεμος μεταξύ των συμμοριών, που μόνο ακήρυχτος δεν είναι. Ήδη έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι σε ύποπτα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ενώ οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν στοιχεία για να αρχίσουν τις ταυτόχρονες εφόδους.

Στην Ασφάλεια Αττικής, αν δεν είναι σίγουροι, σε κάθε περίπτωση εικάζουν ποιος κρύβεται πίσω από κάθε μία από τις τέσσερις μαφιόζικες επιθέσεις που εκτελέστηκαν τον Μάιο. Άλλωστε, το όνομα του τελευταίου θύματος ήταν στον φάκελο με τα 500 ονόματα που είχε παραδώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις αντιμαχόμενες συμμορίες.

Οι τρεις μεγάλες ομάδες που λυμαίνονταν μέχρι το 2019 την Αττική (προστασία καταστημάτων, πορνεία, ναρκωτικά, καύσιμα, κ.λπ.), έχουν γίνει πέντε. Αποτελούνται από 10-15 μέλη η κάθε μία και δεκάδες βοηθητικά στελέχη. Οι εκτελεστές άλλοτε είναι μέλη αυτών των συμμοριών και άλλοτε προέρχονται από το εξωτερικό και ταξιδεύουν στην Ελλάδα, μόνο για να κάνουν τη δουλειά και να πληρωθούν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συμμορίες δεν ελέγχουν συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής (Βορρά, Νότο, Κέντρο), όπως ήταν ο απαράβατος άγραφος «νόμος» μέχρι πρότινος, αλλά επεκτείνονται. Αυτό –εξηγούν οι αστυνομικοί– έγινε λόγω της υγειονομικής κρίσης, των κλειστών καταστημάτων και των μηδενικών εσόδων των καταστηματαρχών.

Έτσι, μίκρυνε η «πίτα» και μεγάλωσε η έχθρα. Η άνεση με την οποία πληρωμένοι και μη, εκτελεστές δολοφονούν εν ψυχρώ, μέρα – μεσημέρι, αδιαφορώντας για αυτόπτες μάρτυρες ή και για κάμερες, δείχνει πως έχουν αποθρασυνθεί, και έτσι οι αστυνομικές Αρχές φαίνονται αποφασισμένες να βάλουν ένα τέλος.

Από το 2017 έχουν εκτελεστεί 22 συμβόλαια θανάτου, τα 14 με πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ –σφραγίδα των συμμοριών–, ενώ έχουν γίνει και έξι απόπειρες. Οι τέσσερις εκτελέσεις έγιναν μέσα στο Μάιο, οι δύο με Καλάσνικοφ και οι άλλες με εννιάρι πιστόλι. Μπορεί κάποια θύματα να μην ήταν μέλη των συμμοριών που αλληλοεξοντώνονται, είναι πολύ πιθανό, όμως, το πρόσωπο που ήθελε να τα βγάλει από τη μέση να απευθύνθηκε σε αυτές και να πλήρωσε. Στις 7 Μαΐου δολοφονήθηκε ο 54χρονος επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης, στη Ζάκυνθο. Οι δράστες επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο και ο συνοδηγός άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ. Και πέρσι είχε γίνει επίθεση εναντίον του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η σύζυγός του.

Ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης έπεσε νεκρός από πυρά Καλάσνικοφ στη Ζάκυνθο, στις 7 Μαΐου

Δείτε επίσης