Ελλάδα

Ερέτρια: Δώδεκα χρόνια φυλάκισης στον 51χρονο δάσκαλο που αποπλάνησε 14χρονη

Ο 51χρονος κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο η Πρόεδρος της Έδρας ανακοίνωσε 12ετη ποινή φυλάκισης

Ερέτρια-51χρονος-14χρονη-12-χρόνια-φυλάκισης
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ολοκληρώθηκε σήμερα (07/06) η πρωτόδικη δίκη με κατηγορούμενο τον 51χρονο δάσκαλο που είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2020 για τα αδικήματα της αποπλάνησης και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 14χρονης μαθήτριας.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και μαθήτριες υπέρ του δασκάλου, ο οποίος στην απολογία του υπογράμμισε πως δεν υπήρχε καμία αποπλάνηση και ότι η 14χρονη ήταν ερωτευμένη μαζί του ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να μην έχει σχέση μαζί της, κάτι που φαίνεται από τα μηνύματα που αντάλλασαν στα social media όπως υποστήριξε.

Ο 51χρονος κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο η Πρόεδρος της Έδρας ανακοίνωσε 12ετη ποινή φυλάκισης.

Στο πλευρό του δασκάλου ήταν συγγενείς και η σύντροφος του, οι οποίοι έκαναν λόγο για άδικη απόφαση.

Από την άλλη, η πολιτική αγωγή και οι συγγενείς της 15χρονης -πλέον- μαθήτριας, επέμειναν ότι τα αδικήματα έχουν τελεστεί σε βάρος της και ζητούσαν την βαριά καταδίκη του 51χρονου.

Δείτε επίσης