Ελλάδα

Ζάκυνθος: Κάνει λόγο για «εξιχνίαση» της δολοφονίας της συζύγου του Κορφιάτη με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας

Να σημειωθεί ότι η 37χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε το 2020 ενώ πρόσφατα δολοφονήθηκε και ο ίδιος ο επιχειρηματίας

Ζάκυνθος-Σύζυγος-Κορφιάτη-Εξιχνίαση-Κούγιας
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας αναφέρει πως έχει αναλάβει την υπεράσπιση του βασικού υπόπτου για την δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας που είχε γίνει σε βάρος του ιδίου.

Να σημειωθεί ότι η 37χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε το 2020 ενώ πρόσφατα δολοφονήθηκε και ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Ο κ.Κούγιας απαντά ουσιαστικά στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας περί εξιχνίαση του εγκλήματος, με την ανακοίνωσή του και καταγγέλλει τον επικεφαλής Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΕΛ.ΑΣ. για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της έρευνας, για καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτιδας του γραφείου του.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή κάνει λόγο για πίεση που ασκείται από πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να υπάρξουν συλλήψεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

«Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κο Αλέξιο Κούγια ανέθεσε την υπεράσπισή του ο, κατά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΓΑΔΑ, βασικός ύποπτος ως δράστης της ανθρωποκτονίας εις βάρος της γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τις σφαίρες αγνώστου μέχρι πρότινος δράστου στη Ζάκυνθο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας του εν ζωή τότε συζύγου της, ξενοδόχου. Δυστυχώς, το δικηγορικό μας γραφείο βρίσκεται στη δύσκολη θέση να καταγγείλει τον επικεφαλής του συγκεκριμένου Τμήματος της ΕΛΑΣ για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της προανακρίσεως και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτη του γραφείου μας, η οποία με νόμιμο τρόπο ζήτησε τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας, πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος, το οποίο είναι νόμιμο δικαίωμά του.

Δυστυχώς, η πίεση των πολιτικών προϊσταμένων της ΕΛΑΣ για την αποκάλυψη των δραστών ακραίων εγκλημάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια φαίνεται να οδηγεί κατά την κρίση μας και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στη ΓΑΔΑ εις βάρος ενός συνεργάτου του γραφείου μας σε ακραίες και ασυνήθεις συμπεριφορές αστυνομικών που καταπατούν τα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών και μας φέρνουν στη δύσκολη θέση να τα καταγγείλουμε, αφού κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι η σύλληψη αθώων πολιτών και απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα Δικαστήρια, δημιουργώντας συνθήκες κρίσεως εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Δείτε επίσης