Ελλάδα

Ζάκυνθος: Η κατάθεση «φωτιά» που...έλυσε τα χέρια των αστυνομικών

Ο μάρτυρας – «κλειδί» μίλησε για τα όπλα και τα κράνη που είχαν μαζί τους οι δολοφόνοι στο σκάφος, όταν πήγαιναν στη Ζάκυνθο, αλλά και για τον ηθικό αυτουργό πίσω από το συμβόλαιο θανάτου

Ζάκυνθος-Κατάθεση-«Φωτιά»

Σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με το περιεχόμενο της κατάθεσης «φωτιάς» που βοήθησε τα μέγιστα τις Αρχές στην έρευνά τους για την δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη έκανε η Μήνα Καραμήτρου στο OPEN TV.

Ο μάρτυρας – «κλειδί» μίλησε για τα όπλα και τα κράνη που είχαν μαζί τους οι δολοφόνοι στο σκάφος, όταν πήγαιναν στη Ζάκυνθο, αλλά και για τον ηθικό αυτουργό πίσω από το συμβόλαιο θανάτου.


https://www.youtube.com/watch?time_continue=102&v=zANg68eAXgY&feature=emb_logo

Χιλιάδες σελίδες δικογραφία, άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διάλογοι φωτιά και καταθέσεις που καίνε οδήγησαν σε 7 προσαγωγές για τη δολοφονία της συζύγου του ξενοδόχου Διονύση Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, ο οποίος 11 μήνες μετά, τον περασμένο Μάιο έπεσε και αυτός νεκρός από όπλο εκτελεστή.

«Ποτέ δε δικαιώνεται μία μάνα που θάβει το παιδί της. Όμως να αποκατασταθεί η μνήμη του παιδιού μου». Η μητέρα της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία μίλησε στο OPEN, λίγη ώρα μετά τις συλλήψεις των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της κόρης της. «Τα εγγόνια μου να πιστέψουν σε μία Ελλάδα που έπραξε το σωστό όταν το χρειάστηκαν», όπως είπε.

Ακαριαία ήταν η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο. Εφτά άτομα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να βγουν εντάλματα σε βάρος τους, ενώ ερευνάται ο ρόλος τεσσάρων ακόμη.

Ως ηθικός αυτουργός περιγράφεται ο απότακτος αστυνομικός ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα και είχε κατηγορηθεί για τη ληστεία του Δημάρχου Ζακύνθου. Ο Διονύσης Κορφιάτης τον χαρακτήριζε επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης. Εκτελεστής φέρεται να είναι ένας άνδρας ο οποίος εργάζεται ως σεκιούριτι σε εφοπλιστή και συνεργός του ένας εμπλεκόμενος σε υποθέσεις ναρκωτικών.


https://www.youtube.com/watch?v=fG7xSrlMp5Y&t=1s

«Οι άνθρωποι που έχουν συλληφθεί είχαν εισφερθεί από τον εκλιπόντα πλέον επιχειρηματία», δήλωσε ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος της οικογένειας.

«Στη μήνυση αυτή υπάρχει πλήρης χαρτογράφηση του τρόπου δράσεως των ατόμων που ενεπλάκησαν στην ανθρωποκτονία», δήλωσε ο Στέφανος Παπαδάτος, επίσης δικηγόρος της οικογένειας.

Σύμφωνα με το OPEN, ο δολοφονημένος ξενοδόχος σε μήνυση που είχε καταθέσει μετά την εκτέλεση της συζύγου του είχε αναγνωρίσει και κατονομάσει έναν από τους σημερινούς συλληφθέντες και συγκεκριμένα τον σεκιουριτά.

Ο συνήγορος του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας, κάνει λόγο για παράνομες μεθόδους της Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν την Πέμπτη στη Ζάκυνθο για να απολογηθούν στον Εισαγγελέα.

Δείτε επίσης