Ελλάδα

Απεργία: Αλαλούμ στον Πειραιά με τους επιβάτες - Διαμαρτύρονται για τα δεμένα πλοία

Πολίτες διαμαρτύρονται πως δεν ενημερώθηκαν για τη σημερινή κατάσταση

limani_apergia

Παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη, οι ναυτεργάτες βρίσκονται από νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα από τις 05:30 στους καταπέλτες των πλοίων στον Πειραιά.

Σήμερα απεργεί το Δημόσιο για 24 ώρες και οι ναυτεργάτες έχουν κινητοποιηθεί από τα ξημερώματα, μετά το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία.

«Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη τη σημερινή 24ωρη απεργία των ναυτεργατών.

Οι διοικήσεις των σωματείων προσθέτουν ότι «ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου».

«Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από την μαζική - μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των σωματείων που καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 το πρωί.

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες


Δείτε επίσης