Ελλάδα

AstraZeneca: Τι λένε οι Δημόπουλος - Βασιλακόπουλος για τη διακοπή χορήγησής του

Τονίζουν και συστήνουν ότι όσοι έκαναν την 1η δόση, να προχωρήσουν κανονικά και στη 2η

korea

Για το θέμα της διακοπής χορήγησης εμβολίων AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών στην χώρα μας μίλησαν νωρίτερα σήμερα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρύτανης ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Υπάρχει σαφής μείωση των ασθενών με covid, κάθετη πτώση των νοσηλειών, αποφόρτιση των ΜΕΘ, μείωση των θανάτων. Αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα» σημείωσε αρχικά ο κ. Δημόπουλος.

Αναφορικά με όσους έκαναν την πρώτη δόση εμβολίου με AstraZeneca, τόνισε ότι εφόσον δεν διαπιστώθηκε θρόμβωση στην πρώτη δόση, «η πιθανότητα για θρόμβωση στην δεύτερη είναι ακόμα πιο μικρή».

«Να κάνει ο κόσμος τη δεύτερη δόση εμβολίου. Για την αντιμετώπιση της ινδικής μετάλλαξης, εάν αυτή επικρατήσει, είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δύο δόσεις» υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο ότι επιθυμητό σενάριο είναι σε κάποιο διάστημα να χορηγείται αναλόγως φύλου και ηλικιακής ομάδας, συγκεκριμένο εμβόλιο. «Ενδεχομένως σε νεαρά άτομα στο μέλλον να αποδειχθεί προτιμότερο εμβόλιο μέσω αδενοϊού (AstraZeneca και Johnson & Johnson) παρά mrna».

«Σώσαμε πολλές ζωές με το AstraZeneca»


Δείτε επίσης