Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πότε έρχεται το τέλος της μάσκας;

Το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν και προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες

ermou

Εντός ολίγων εβδομάδων αναμένεται να πάψει η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους, όπως τόνισε χθες (19 Ιουνίου) ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν και προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους θα τεθούν σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, εποχή κατά την οποία πολλές δραστηριότητες θα αρχίσουν να μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους.

Ταυτόχρονα, την περασμένη Παρασκευή δημοσιότητα δόθηκε η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής με αντικείμενο την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες στον χώρο υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκαν 394 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.095 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 24 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 933 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δείτε επίσης