Ελλάδα

Προνόμια εμβολιασμένων: «Eλεύθερη» είσοδος σε κλειστούς χώρους, συναυλίες, γήπεδα και σινεμά με QR code

Υπεύθυνοι κινηματογράφων, θεάτρων, συναυλιών, φεστιβάλ, αθλητικών εκδηλώσεων, θα μπορούν να επιλέγουν αν θα παρέχουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστικά σε εμβολιασμένους οπότε και θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα

Προνόμια-Εμβολιασμένων

Tην ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα προνόμια που θα έχουν οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Η κεντρική ιδέα του μοντέλου που είναι στο «τραπέζι» είναι να λειτουργούν οι χώροι υψηλής πυκνότητας (ψυχαγωγία, διασκέδαση, εστίαση) σε δύο ταχύτητες και είναι στην ευχέρεια των ιδιοκτήτων το πώς θα πορεύονται.

Συγκεκριμένα, υπεύθυνοι κινηματογράφων, θεάτρων, συναυλιών, φεστιβάλ, αθλητικών εκδηλώσεων, θα μπορούν να επιλέγουν αν θα παρέχουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστικά σε εμβολιασμένους οπότε και θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ωστόσο, εάν οι ιδιοκτήτες επιλέξουν να απευθυνθούν σε όλους τους πολίτες, τότε θα ισχύουν τα πρωτόκολλα που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Για παράδειγμα στην εστίαση άνω το 70% πληρότητα, στα τραπέζια μέχρι 10 άτομα, μάσκες οι εργαζόμενοι.


https://www.youtube.com/watch?v=uFjCUPSSM_I

Δείτε επίσης