Ελλάδα

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής

Αύριο θα περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί

klopi

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο πήρε ο 49χρονος ελαιοχρωματισής ο οποίος κατηγοπρείται για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για αύριο στις 12 προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου: «ο εντολέας μου ζήτησε προθεσμία για αύριο Πέμπτη στις 12 η ώρα και το αίτημα έγινε δεκτό από το ανακριτή. Θα λάβουμε πλήρη αντίγραφα της δικογραφίας και θα τοποθετηθούμε.

Ο εντολέας μου, κατά δήλωση του, ποτέ δεν επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες, ούτε στο εξωτερικό, ούτε στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση γιατί δεν επέστρεψε νωρίτερα τους πίνακες, ο δικηγόρος απάντησε: «Η επιστήμη λέει ότι στους πίνακες πάνω υπάρχει το DNA. Για να το εξαφανίσει, θα έπρεπε να βάλει χλωρίνη. Δεν ήθελε να τους καθαρίσει με χλωρίνη και να τους καταστρέψει».

Σε άλλη ερώτηση αν υπήρχε κίνδυνος για τους πίνακες που είχε κρύψει στο ρέμα στην Κερατέα ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε: «Οι πίνακες κινδύνεψαν από άλλους λόγους όχι από τον εντολέα μου».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομολογία τους στους αστυνομικούς, ο 49χρονος που είναι ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος στο επάγγελμα ισχυρίστηκε πως έκλεψε τους πίνακες καθώς έχει πάθος με την τέχνη και τους ήθελε για προσωπική χρήση. Ωστόσο, οι αστυνομικοί φαίνεται πως αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του καθώς είχε πραγματοποιήσει ορισμένα ύποπτα ταξίδια στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία, όπου «ανθεί» το παράνομο εμπόριο κλεμμένων έργων τέχνης από όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης