Ελλάδα

Βόλος: Μαθητές έριξαν βεγγαλικό στην αίθουσα για μία απουσία και τραυμάτισαν καθηγήτρια

Στην Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου κατέληξαν οι δύο ανήλικοι μαθητές λυκείου με τους γονείς τους και τον διευθυντή του σχολείου

sxolio

Ένα τρομερό περιστατικό καταγράφηκε στον Βόλο. Μαθητές έριξαν δυναμιτάκι στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η καθηγήτρια.

Στην Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου κατέληξαν οι δύο ανήλικοι μαθητές λυκείου με τους γονείς τους και τον διευθυντή του σχολείου.

Όλα έγιναν εντός του Ιουνίου, όταν ένας μαθητής άργησε να πάει στο μάθημα και η καθηγήτρια δεν τον δέχτηκε και του είπε να περάσει έξω από την τάξη και θα πάρει απουσία.

Όπως αναφέρει το magnesinews.gr, ο νεαρός, με άλλους δύο συμμαθητές του άλλων τμημάτων που επίσης δεν βρισκόταν στο μάθημα, φέρονται ότι πήγαν και έριξαν στην αίθουσα, στο κενό που υπήρχε κάτω από την πόρτα, δυναμιτάκι.

Από τη έκρηξη τραυματίστηκε η καθηγήτρια, που βρισκόταν κοντά στην πόρτα, ενώ αντιμετώπισε πρόβλημα στα μάτια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τα άλλα παιδιά της τάξης βγήκαν από την αίθουσα, καθώς αισθάνθηκαν δυσφορία και δύσπνοια.

Οι τρεις ανήλικοι κλήθηκαν στο γραφείο του διευθυντή, αρνήθηκαν ότι το έκαναν αυτοί και ο διευθυντής δεν τους τιμώρησε.

Βλέποντας η καθηγήτρια ότι δεν αποδίδεται σύμφωνα με την ίδια, δικαιοσύνη, έκανε καταγγελία στην Εισαγγελία Ανηλίκων και η εισαγγελέας κάλεσε τους μαθητές και τον διευθυντή του σχολείου.

Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας από τους γονείς των παιδιών φέρεται να απείλησε τον διευθυντή ότι αν έδινε αποβολή στον γιο του θα έκανε αγωγή σε βάρος του.

Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, στο γραφείο της εισαγγελέως πήγαν οι δύο μαθητές με τους γονείς τους, ο τρίτος δεν ανταποκρίθηκε και ο διευθυντής του σχολείου.

Η εισαγγελέας τους επέπληξε για την πράξη τους, υπογράμμισε ότι υπήρχε κίνδυνος σοβαρότερου τραυματισμού και «κατακεραύνωσε» τον διευθυντή ότι με την ανοχή των εκπαιδευτικών και τη μαλθακότητα που δείχνουν, γίνονται θύματα των μαθητών.

Η εισαγγελική λειτουργός απηύθυνε αυστηρές συστάσεις και στους γονείς των δύο μαθητών, που υποστήριξαν ότι το ίδιο πράττουν και άλλοι μαθητές του σχολείου που παραμένουν ατιμώρητοι.

Δείτε επίσης