Ελλάδα

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εφήβους 15-17 ετών – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Όπως έχει διευκρινιστεί, οι έφηβοι θα κάνουν μόνο εμβόλια mRNA

embolio

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών ανοίγει αυτή τη βδομάδα.

Σήμερα (12 Ιουλίου) αναμένονται οι ανακοινώσεις, αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας, με πιο πιθανή ημέρα ανοίγματος την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους γεννηθέντες πριν την 1/1/2006.

Κατά την ενημέρωση που θα γίνει το απόγευμα, πρόκειται να δοθούν οδηγίες προς τους γονείς σχετικά για πώς θα κλείνετε το ραντεβού για τον εμβολιασμό των ανηλίκων. Υπογραμμίζεται ότι είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση.

Όπως έχει διευκρινιστεί, οι έφηβοι θα κάνουν μόνο εμβόλια mRNA.
Επί του παρόντος, έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μόνο η χρήση του εμβολίου της Pfizer.

Πρόκειται να ακολουθήσει και ο εμβολιασμός σε παιδιά μικρότερης ηλικίας που έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, έχει διαβεβαιώσει πως το εμβόλιο είναι 100% αποτελεσματικό στους εφήβους, ενώ παρέχει προστασία κατά της μετάλλαξης Δέλτα κατά 96%.

Για την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (ΕΕΕ) και την πρόεδρό της, ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής.

«Είναι κάτι το οποίο θα επαναφέρει τη χαρά στους νέους που τόσο ταλαιπωρήθηκαν από την επιδημία του COVID-19» δήλωσε η κα Θεοδωρίδου και συμπλήρωσε πως βάσει μελέτης στις ΗΠΑ, η συχνότητα εισαγωγής εφήβων σε νοσοκομεία λόγω COVID είναι 2,5 έως 3 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη εποχική γρίπη.

Δείτε επίσης