Ελλάδα

Λινού: Πρέπει να επαναφέρουμε τη χρήση μάσκας παντού

«Πρέπει να πείσουμε όσους περισσοτέρους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν», τόνισε η Αθηνά Λινού

ermou

Το γεγονός ότι πρέπει να επαναφέρουμε τη χρήση της μάσκας παντού τόνισε η Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Mega.

H ίδια πρόσθεσε: «Τα μέτρα είναι σημαντικά και θα βοηθήσουν, ίσως χρειάζονται και επιπλέον μέτρα και να κινητοποιηθούμε όλοι μας. Θα πρέπει να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και να πείσουμε όσους περισσοτέρους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, και αφετέρου να τηρούμε τα μέτρα και να προστατεύσουμε όσους είναι ανεμβολίαστους και κινδυνεύουν»

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν δύο μέτωπα που πρέπει να δώσουμε πόλεμο. Από την μία το μέτωπο της πειθούς για να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι και από την άλλη το μέτωπο της ατομικής και συλλογικής προστασίας, προκειμένου να μην νοσήσουμε σε αυτό το μεσοδιάστημα που επιχειρείται η επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Όπως επεσήμανε η κ. Λινού, θα πρέπει να γίνει επαναφορά των μέτρων για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του ιού.

«Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεται πλήρης επαναφορά της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους και τήρηση αποστάσεων και ίσως να επαναφέρουμε τη «φούσκα» των ανθρώπων με τους οποίους συνυπάρχουμε, δηλαδή να μην είμαστε σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, να αποφύγουμε πάρα πολύ όλους τους κλειστούς χώρους. Από πλευρά πολιτείας, ίσως να επανέλθει σε ένα μεγάλο βαθμό η τηλεργασία, να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ».

Τα πλεονεκτήματα των εμβολιασμένων


Δείτε επίσης