Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Βλέπουμε σημάδια σημαντικής διασποράς της λοίμωξης σε όλη τη χώρα

«Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 26 έτη»

papaeuaggelou

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε αρχικά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αναφέροντας πως η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 26 έτη.

«Σήμερα βλέπουμε σημάδια σημαντικής διασποράς της λοίμωξης σε όλη τη χώρα», συμπλήρωσε, λέγοντας επίσης πως η ιχνηλάτηση δείχνει πως οι νέοι επιστρέφοντας από τις διακοπές «μεταφέρουν» τον ιό στο οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό τους περιβάλλον.

Επιμένοντας στη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, τόνισε πως πολλοί από όσους «κολλάνε» δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν πώς έγινε αυτό, πως δεν γνωρίζουν αν είχαν κάποια «ύποπτη» επαφή, ενώ ο δείκτης θετικότητα έφτασε το 3,5% στην επικράτεια. Θυμίζουμε εδώ πως το 4% είναι το «πράσινο» όριο, κάτι που αποδεικνύει πως… κάθε άλλο παρά καλή είναι η κατάσταση στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ανέλυσε στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο.


https://www.youtube.com/watch?v=r0iyNSHaI2E

Δείτε επίσης