Ελλάδα

Γλυκά Νερά – Πατέρας Καρολάιν: Θέλω δικαιοσύνη για την κόρη μου

Ο πατέρας της κοπέλας ανέφερε ότι η παρουσία της μικρής Λυδίας, της κόρης του ζευγαριού, στο σπίτι τους στην Αλόννησο είναι η μόνη ανακούφιση που έχουν με τη σύζυγό του

glika_nera_2

Ο Πίτερ Κράουτς, ο πατέρας της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, μίλησε στην Daily Mail.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η παρουσία της μικρής Λυδίας, της κόρης του ζευγαριού, στο σπίτι τους στην Αλόννησο είναι η μόνη ανακούφιση που έχουν με τη σύζυγό του.

Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν είμαι νέος άνθρωπος και όλοι μας είμαστε θνητοί. Έχω μια βαθιά ριζωμένη ανησυχία ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να παράσχω στη Λυδία εκείνα τα χρόνια που μπορεί να χρειαστεί τη μεγαλύτερη υποστήριξη.

Ο μοναδικός μου στόχος αυτή τη στιγμή είναι να δώσω την καλύτερη δυνατή ζωή στο παιδί της υπέροχης κόρης μου».

Ο πατέρας της Καρολάιν μίλησε για τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Έχουμε καλή σχέση με τους γονείς του Μπάμπη, ιδιαίτερα με τη μητέρα του. Τηλεφωνεί σχεδόν κάθε μέρα και ρωτάει για τη Λυδία και, φυσικά, είναι αρκετά ελεύθερη να την επισκεφθεί όποτε το επιλέξει. Ωστόσο, την γνωρίζουν στο νησί και τα συναισθήματα όλων είναι ακόμη έντονα και ανάμεικτα. Δεν φταίει, αλλά φαίνεται να κουβαλά τις αμαρτίες του γιου της».

Για το όταν έμαθε για τη δολοφονία της κόρης του είπε: «Είχαμε μόλις τελειώσει το πρωινό όταν ακούστηκε ένα δυνατό χτύπημα στην εξώπορτα. Αρκετοί από τους Έλληνες φίλους μας ήταν εκεί σε κατάσταση μεγάλης αγωνίας. Στην αρχή ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι έλεγαν, αλλά τελικά καταλάβαμε.

Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να είχε φτάσει στο στήθος μου και να είχε αρπάξει την καρδιά μου. Από τότε ήμουν σχεδόν παράλυτος. (…) Μπορώ να θυμηθώ αυτόν τον τεράστιο άνδρα με χέρια σαν φτυάρια, που καθόταν απέναντί μου με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό του και απλώς έλεγε ξανά και ξανά: "μπάσταρδοι, μπάσταρδοι". Αυτό συνέβη όταν πιστευόταν ότι η Καρολάιν είχε σκοτωθεί σε ληστεία"».

O πατέρας της κοπέλας αναφέρθηκε και στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο κίνητρο του δολοφόνου: «Δεν θέλω να κάνω εικασίες για το τι κίνητρο είχε- αυτό πρέπει να το καθορίσει η αστυνομία. Θέλω μόνο δικαιοσύνη για την όμορφη κόρη μου που δολοφονήθηκε με την πιο άνανδρη πράξη.

Ήξερε ότι δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει σωματικά. Ήταν νέα, γυμνασμένη και ικανή κικ μπόξερ, οπότε πήρε την κάρτα μνήμης από το εσωτερικό σύστημα CCTV και την έπνιξε ενώ κοιμόταν. Φαντάζομαι ότι θα περάσει καλά εξηγώντας το αυτό στους συγκρατούμενούς του στις φυλακές Κορυδαλλού, που φημολογείται ότι είναι οι χειρότερες της Ευρώπης».

Δείτε επίσης