Ελλάδα

Μάτι - Καπερνάρος: Υπήρξαν πιέσεις κατά την ανάκριση - Ήθελαν να καλύψουν κάποιους

Για το αν θα πάει κάποιος φυλακή, ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως «αυτό είναι θέμα δικαστηρίου. Το σοβαρότερο είναι πώς θα φτάσει η δικογραφία στο δικαστήριο»

mati

Στο Μάτι αναφέρθηκε ο ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας στην υπόθεση, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο κ. Τόσκας έπρεπε να είναι κατηγορούμενος».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Kαπερνάρος είπε: «Παραμένει πλημμέλημα. Στη φάση που είμαστε ο κ. Εισαγγελέας επεξεργάζεται το πόρισμα του κ. Ανακριτή. Έχει τελειώσει η ανάκριση, συγκεντρώθηκε το εξαιρετικό, ποινικό, αποδεικτικό υλικό και μαζί με το πόρισμα του Ανακριτή είναι στα χέρια του Εισαγγελέα ο οποίος το μελετά».

Για το αν θα πάει κάποιος φυλακή, ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως «αυτό είναι θέμα δικαστηρίου. Το θέμα είναι το άλλο, το σοβαρότερο είναι πώς θα φτάσει η δικογραφία στο δικαστήριο».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιος που να θέλει να μπλοκαριστεί η συγκεκριμένη υπόθεση, απάντησε: «Aσφαλώς. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καλύψουν κάποιους. Και θα πω χαρακτηριστικά ότι μέσα από την ανάκριση βγήκε ο τότε υπουργός κ. Τόσκας.

Και έπρεπε να είναι κατηγορούμενος, μιας και μιλάμε ανοιχτά. Βεβαίως, κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως υπήρξαν πιέσεις. Και αυτά θα αποκαλυφθούν».

Δείτε επίσης