Ελλάδα

Θεοδωρίδου: Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις (vid)

Τι είπε για τρίτη δόση και αντιεμβολιαστές

maria-theodoridou

«Δεν πρόκειται να είναι ένα ανέμελο καλοκαίρι», ξεκαθάρισε η Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ξεκινώντας την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας.

Η κα Θεοδωρίδου έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για μόλυνση των παιδιών και των εφήβων καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο μεταδοτική ενώ τόνισε πως κινδυνεύουν επίσης και οι ανεμβολίαστοι μεγαλύτερης ηλικίας. Η ίδια έκανε λόγο για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους.

«Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από τον Covid», επεσήμανε επίσης, ενώ συμπλήρωσε πως «οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις και σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων».

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδίτιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον», επισήμανε η κ. Θεοδωρίδου.

Τι είπε για τη τρίτη δόση


Δείτε επίσης