Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανησυχεί τους ειδικούς ο καύσωνας και οι κλειστοί χώροι - Πόλεις και νησιά «στο κόκκινο»

Ο καύσωνας και οι κλειστοί κλιματιζόμενοι χώροι οι «εχθροί», σύμφωνα με τους ειδικούς

ÁÍÏÉÃÌÁ ÔÇÓ ÅÓÔÉÁÓÇÓ ÓÔÇÍ ÁÈÇÍÁ/ ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÅÑÉÏ×Ç ÔÇÓ ÐËÁÊÁÓ ÊÁÉ ÔÏ ÌÏÍÁÓÔÇÑÁÊÉ(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ο ισχυρός καύσωνας που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα από σήμερα μέχρι και τις επόμενες δέκα ημέρες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους ειδικούς.

Η χώρα βρίσκεται στο έλεος της μετάλλαξης Δέλτα και τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς καθώς την Τρίτη 27 Ιουλίου καταγράφηκαν 3593 νέες μολύνσεις και η κατάσταση αντί να βελτιώνεται γίνεται όλο και χειρότερη.

Τα μέτρα έχουν χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό λόγω καλοκαιριού και διακοπών, τα νησιά είναι γεμάτα από κόσμο που λίγο τηρεί τα μέτρα και οι ειδικοί φοβούνται μεγαλύτερη έκρηξη κρουσμάτων όσο πλησιάζουμε προς τον Δεκαπενταύγουστο.

Εκτός όμως από την χαλαρότητα των μέτρων και την μετάλλαξη Δέλτα έρχεται ακόμη ένα γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στους λοιμωξιολόγους. Και αυτό είναι ο καύσωνας που χτυπάει ήδη τη χώρα με τον υδράργυρο να ξεπερνάει σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς.

Αυτό έχει ως συνέπεια ο κόσμος να αναζητά δροσιά σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους. Και επειδή σε καφετέριες και εστιατόρια επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι τότε θα υπάρχουν συγκεντρώσεις (από εμβολιασμένους και μη) σε σπίτια και σε άλλους χώρους με τον κίνδυνο διασπορά του κορονοϊού να είναι τεράστιος.

Ανήσυχοι οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση


Δείτε επίσης