Ελλάδα

Κρήτη: Μετά τη διάσωση ήρθε και... ο λογαριασμός από το Λιμενικό

Το ζευγάρι καλείται να πληρώσει τα έξοδα των επιχειρησιακών μέσων που συμμετείχαν στην αναζήτηση τους μετά το ναυάγιό τους

fourtouna_thalassa

Η ανακούφιση των ίδιων και των αγαπημένων τους προσώπων μετά τη διάσωσή τους στην Κρήτη από τη μανιασμένη θάλασσα, δεν συνοδεύεται από... μπουνάτσα.

Ο λόγος για το ζευγάρι στην Κρήτη που διασώθηκε μετά από ναυάγιο, σε μια απίστευτα συγκλονιστική ιστορία, στην οποία ο άνδρας πάλευε για ώρες να κολυμπάει για να βρει βοήθεια για τη γυναίκα του.

Σύμφωνα με το cretapost, τώρα θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς το Λιμενικό σώμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή του σκάφους που αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο.

Ο 45χρονος κατάφερε όχι μόνο να σωθεί ο ίδιος αλλά να σώσει και τη 39χρονη φίλη του. Η περιπέτεια τους, θα τους μείνει αξέχαστη όπως και όλων όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους.

Το ζευγάρι υπενθυμίζεται ότι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων.
Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.
Ο 45χρονος που ζει χρόνια στη Γερμανία κατάφερε να κολυμπήσει κρατώντας με το ένα του χέρι την 39χρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις για αρκετή ώρα. Αν και πολλές φορές του γλίστρησε από τα χέρια δεν την εγκατέλειψε. Κατάφερε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κολυμπήσει για περισσότερο από μία ώρα και να φτάσει σε μία σπηλιά.

Λογαριασμό στον 45χρονο για άσκοπη κινητοποίηση επιχειρησιακών μέσων


Δείτε επίσης