Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Έφτασε στις φυλακές Τρίπολης - Χωρίς συνοδεία περιπολικών (pics)

Στις ίδιες φυλακές βρίσκεται και ο Δημήτρης Λιγνάδης - Οι πρώτες εικόνες από την άφιξή του

filakes_tripoliss

Στις φυλακές Τρίπολης έφτασε μετά τις 13:00 ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για τις κατηγορίες βιασμού και δύο αποπειρών βιασμού εις βάρος τριών γυναικών ηθοποιών.

Ο κατηγορούμενος έφτασε στις φυλακές με κλούβα της αστυνομίας, χωρίς τη συνοδεία περιπολικών και θα περάσει τις ημέρες του στις φυλακές Τρίπολης, μέχρι να οριστεί δικάσιμος.


Οι καταγγελίες που τον «έκαψαν»


Υπενθυμίζεται ότι ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από τη συνάδελφο του φέρεται να έχει τελεστεί το 2008, ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Η εμπλοκή του με τη δικαιοσύνη ξεκίνησε μετά τις έγγραφες καταγγελίες στο ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) από τις Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη.


Οι τρεις γυναίκες έδωσαν και κατάθεση στον εισαγγελέα, περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του ηθοποιού καθώς ήθελαν να ασχοληθούν με την υποκριτική και αναζητούσαν εργασία.

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της, η πρώτη καταγγέλλουσα.


Η δεύτερη καταγγέλλουσα κατέθεσε πως όλα έγιναν στο καμαρίνι του ηθοποιού στο Θέατρο Μουσούρη, περιγράφοντας ότι: «Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε». Τότε εκείνος μου απάντησε «μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση. Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω, λέγοντας: «Άντε από δω, που θες να σου δώσω και ρόλο», είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της, η τρίτη καταγγέλλουσα.

Δείτε επίσης