Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό του εντάλματος που τον έστειλε στη φυλακή

Στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός, αν αφεθεί ελεύθερος, θα μπορούσε να επανέλθει στον καλλιτεχνικό χώρο και να επαναλάβει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται

fillipidis

Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμών εις βάρος συναδέλφων του.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έστειλαν στη φυλακή τον ηθοποιό, αφού κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκεπτικό της προφυλάκισης γίνεται λόγος για αρκετή σκληρότητα από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη κατά την τέλεση των πράξεων του.

Επίσης, γίνεται λόγος και για μακρά περίοδος της δράσης του και για την ακρίβεια από το 2008 μέχρι τουλάχιστον το 2014.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της προφυλάκισης, ο καλλιτέχνης μοιάζει να εκμεταλλευόταν την ιδιότητα του σκηνοθέτη-θιασάρχη και να ασκούσε εξουσία και να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των συναδέλφων του.

Στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, εφόσον αφεθεί ελεύθερος, θα μπορούσε να επανέλθει στον καλλιτεχνικό χώρο και να επαναλάβει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Ο ηθοποιός φέρεται να μην πτοήθηκε από την αντίσταση των γυναικών και φέρεται να συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.

Πάντως, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες και, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα πρώτα λόγια που είπε στο άκουσμα της προφυλάκισής του ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν είναι δυνατόν αυτό που κάνετε».

Δείτε επίσης