Ελλάδα

Guardian: Η Ελλάδα στον τουρισμό τα πάει καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη

«Σημαντική αύξηση των κρατήσεων από Ευρωπαίους και Αμερικανούς ταξιδιώτες», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα

chania

Το γεγονός ότι η Ελλάδα τα πάει πολύ καλύτερα στον τουρισμό, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, τονίζει σε δημοσίευμά της η Guardian.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ελληνική τουριστική βιομηχανία τα πήγε σχετικά καλά στις 10 εβδομάδες αφότου άνοιξε η χώρα, με τους ξενοδόχους να καταγράφουν σημαντική αύξηση των κρατήσεων από Ευρωπαίους και Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Η βρετανική εφημερίδα μεταδίδει: «Η Ελλάδα άρχισε να αναπτύσσει αστυνομικές δυνάμεις σε δημοφιλή στους τουρίστες νησιά καθώς η τουριστική σεζόν της χώρας ανεβάζει στροφές εν μέσω μιας ανησυχητικής εξάπλωσης παραλλαγών του κορωνοϊού.

Οι αρχές κινήθηκαν για να ενισχύσουν την αστυνομική παρουσία σε νησιά, όπου διοργανώνονται πολλά πάρτι, όπως η Μύκονος και η Ίος, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ντόπιους επιχειρηματίες, που δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας».

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Με την παραλλαγή Δέλτα κάθε χώρα αντιμετωπίζει τώρα κι όχι όπως αναμενόταν τον Νοέμβριο το τέταρτο κύμα. Μολονότι τα ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις που φιλοξενούν οικογένειες εφαρμόζουν πιστά τα πρωτόκολλα, υπάρχει μεγαλύτερος συγχρωτισμός, απ’ ό,τι θα θέλαμε, σε μπαρ, ειδικά μεταξύ των νέων, άρα προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την τήρηση κάποιας ισορροπίας».



Δείτε επίσης