Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πώς πάνε τα ραντεβού για εμβολιασμό - Τι θα γίνει με την 3η δόση

Περισσότεροι από 5.231.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους

emboliasmos
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας συνεχίζονται.

Χθες (3 Αυγούστου) έγιναν πάνω από 46.000 εμβολιασμοί, αριθμός μειωμένος σε σχέση με αυτούς που διεξάγονταν το προηγούμενο διάστημα.

Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 10.634.825 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.741.571 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Περισσότεροι από 5.231.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 49% στο γενικό πληθυσμό και 58% στον ενήλικο πληθυσμό.

Τα ραντεβού της εβδομάδας είναι κατά μέσο όρο στα 40.000 σε καθημερινή βάση, ενώ τις τελευταίες 10 ημέρες, 110.000 πολίτες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για την πρώτη δόση.

Ένα ακόμα ζήτημα που εξετάζει η επιτροπή εμβολιασμών είναι το τι θα γίνει με την τρίτη δόση του εμβολίου, με τη χώρα μας να αναμένει την τοποθέτηση του ΕΜΑ (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων) πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος εκτίμησε πως την τρίτη δόση του εμβολίου φαίνεται πως έχουν ανάγκη μεταμοσχευμένοι ή ανοσοκατασταλμένοι και ηλικιωμένοι που έχουν φθίνουσα ανοσιακή απάντηση και για να αυξηθεί σε ένα αποτελεσματικό επίπεδο, χρειάζεται μια επαναληπτική δόση.

Δείτε επίσης