Ελλάδα

Φωτιά σε Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία: Μάχη με τις φλόγες - Πολλές καταστροφές (pics)

Η πυρκαγιά κινείται επικίνδυνα προς τα χωριά Λατζόι, Λάλα και Μιράκα, που έχουν εκκενωθεί προληπτικά

fotia
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Αρχαία Ολυμπία και στην Εύβοια, αφού εξακολουθούν να μαίνονται τα δύο μεγάλα μέτωπα των πυρκαγιών που κατατρύχουν αυτές τις περιοχές.

Οι φλόγες έφτασαν ένα χιλιόμετρο από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Μετά από μάχη η φωτιά περιορίστηκε.

Η πυρκαγιά κινείται επικίνδυνα προς τα χωριά Λατζόι, Λάλα και Μιράκα, που έχουν εκκενωθεί προληπτικά.

Πυροσβεστικά οχήματα δημιούργησαν μία ζώνη, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, ενώ έγινε προσπάθεια διαφύλαξης της ΔΟΑ και του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αναπτύχθηκαν σε ασφαλή σημεία στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, με σκοπό να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειαστεί.


Εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην Αρχαία Ολυμπία από τον πυκνό καπνό, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου υγείας θα μετακινηθεί, με απόφαση του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, στο νοσοκομείο του Πύργου.


Όπως δήλωσε ο Γιάννης Καρβέλης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφορικά με την συγκεκριμένη απόφαση, «δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού». Επίσης, σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, «έχει ήδη ενημερωθεί το ΕΚΑΒ, ώστε οτιδήποτε προκύψει, να μεταφερθεί νοσοκομείο του Πύργου».


Ο Γιάννης Καρβέλης είπε ότι «είναι ενήμερο το υπουργείο Υγείας για όλες τις ενέργειες και βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια».Σύμφωνα με το ilialive, λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης, καταβαλλόταν μεγάλη προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που κινείται απειλητικά προς την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το πύρινο μέτωπο, την ίδια ώρα, ξεπερνούσε τα 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το tempo24. Στην περιοχή έγινε εκτεταμένο μπλακ άουτ από τις 22.30, δυσκολεύονταν ακόμα περισσότερο το συντονισμό στις προσπάθειες κατάσβεσης. Σύμφωνα με το ilialive, από την φωτιά κάηκε κομβικό σημείο στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.


https://youtu.be/shkgc_qqYsM

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ενημέρωση για τις φωτιές, το απόγευμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην περιοχή της Ηλείας ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα 7 πυρκαγιές την Τετάρτη…

Δείτε επίσης